E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiEmlak Konut için 'AL' önerisi---

Emlak Konut için 'AL' önerisi

Emlak Konut için 'AL' önerisi
15 Ağustos 2011 - 14:17 borsagundem.com

İkinci çeyrekte 29.3 milyon TL net kar açıklayan Emlek Konut için uzmanlar AL önerisinde bulunuyor

Beklentilerin altında ilk çeyrek sonuçları…
· Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yılın ikinci çeyreğinde 29.3 milyon TL net kar açıkladı (-%45.1 y/y, -%60 ç/ç). İkinci çeyrek net karı, beklentimiz olan 49 milyon TL’nin altında gerçekleşti (piyasa beklentisi: 69 milyon TL). EKGYO’nun operasyonel faaliyetlerinde zayıf performans göstermesi net karının hem önceki çeyreğe hem de geçen yılın aynı dönemine göre düşmesinin ana nedenidir.
· 2Ç11’de EKGYO’nun satışları 191 milyon TL düzeyinde gerçekleşerek geçen yılın aynı dönemine göre %15.4 azalmıştır. Maliyetler ise bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre %80.2 artarak 157.6 milyon seviyesine yükselmiştir. Maliyetlerdeki yüksek artış nedeniyle brüt kar 33 milyon TL olarak gerçekleşmiş ve 2Ç10 brüt kar rakamına göre %75.7 (2Ç10 Brüt kar: 138 milyon TL) azalmıştır. Satışların beklentilerden daha düşük gerçekleşmesi ve maliyetlerin yükselmesi net karın düşmesine neden olurken, bizim beklentilerimizden sapmanın da temel nedeni olmuştur. Şirketin ikinci çeyrekte ana faaliyetlerinde zayıf performans göstermesi FAVÖK’de de gerilemeye neden olmuştur. Şirket 2Ç11’de 21 milyon TL FAVÖK açıklarken (-%83 y/y ve -%66.1 ç/ç) FAVÖK marjı da %11.0 seviyesine gerilemiştir (2Ç10 %55).
· Emlak Konut GYO açıklamış olduğu ikinci çeyrek finansalları ışığında, daha önce belirlemiş olduğumuz hedef fiyatımızı 3,41 TL’den 3,32 TL’ye indiriyoruz. Belirlediğimiz bu hedef hissenin cari fiyat seviyesine göre %69’luk prim potansiyeline işaret etmektedir. Şirket, yaşanan son satış dalgası sonrasında Net Aktif Değeri’ne (NAD) göre %8 iskontolu işlem görmektedir. Hedef fiyatımızdaki küçük çaplı aşağı revizyona karşın, sağlam iş modeli, NAD’ne göre iskontosu ve %59’luk cazip getiri potansiyeli ile daha önceden vermiş olduğumuz “TUT” önerimizi “AL” olarak yukarı yönde revize ediyoruz.
ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)