E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiEmniyete yeni teknoloji---

Emniyete yeni teknoloji

Emniyete yeni teknoloji
19 Aralık 2012 - 09:49 borsagundem.com

“Fenix tk 15” adıyla bilinen ve gözlerde geçici körlüğe yol açan fenerin alımı için Emniyet Genel Müdürlüğü çalışma başlattı.

“Fenix tk 15” adıyla bilinen ve gözlerde geçici körlüğe yol açan fenerin alımı için Emniyet Genel Müdürlüğü çalışma başlattı.Emniyet Genel Müdürlüğü, toplumsal olaylara müdahalede “biber gazı”ndan önce kullanılmak üzere el feneri alıyor.Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre polisin gece eylemlerinde kullanacağı fener, yaydığı güçlü ışık ile geçici körlüğe neden oluyor.
ÖNCE ÇEVİK KUVVET SONRA TRAFİK POLİSİ
Emniyet Genel Müdürlüğü, “organik” biber gazının ardından şimdi de geçici körlüğe neden olan el fenerinin alımı için çalışma başlattı. Öncelikle gece eylemlerinde toplumsal olaylara müdahale için Çevik Kuvvet ekiplerine verilecek fenerler, daha sonra trafik polislerine de dağıtılacak. Fenerlerin, sınır güvenliği ve terörle mücadele de kullanılacağı kaydedildi.
500 METREYE KADAR IŞIK YAYABİLİYOR
Fenix tk 15 adıyla bilinen fener, 400 lümen ışık akışına sahip. Yaydığı güçlü ışık akışı sayesinde karşıdaki kişiyi birkaç dakika etkisiz hale getiren fener 500 metreye kadar ışığı dağıtmadan yayabiliyor. Herhangi bir sağlık sorununa yol açmadığı savunulan fener kişiyi sersemletirken, aynı zamanda birkaç dakikalığına geçici körlüğe de neden oluyor. Dışı uçak alüminyumundan imal edildiği için oldukça dayanıklı olan fenerin çakar modu da bulunuyor. Fenerin satış fiyatı yaklaşık 200 lira.
Tavşan avında kullanılıyor
Polisin özellikle akşam eylemlerinde biber gazı yerine kullanmayı düşündüğü fenerlerin bir benzeri de avcılar tarafından kullanılıyor. Gece avlanmalarında avcılar, özellikle tavşanlar parlak led ışığı tutarak hareketsiz hale getiriyor. Polis ekipleri de aynı taktikle yakın mesafedeki eylemcileri, geçici kör eden ve sersemletmeye yarayan fenerlerle etkisiz hale getirecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)