E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia enflasyon baskısını sürdürecek---

Emtia enflasyon baskısını sürdürecek

Emtia enflasyon baskısını sürdürecek
17 Şubat 2011 - 08:36 borsagundem.com

Trichet, gelişmekte olan piyasaların emtia talebi bağlantılı enflasyon baskılarının bir süre devam edebileceğini söyledi.

AVRUPA Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, gelişmekte olan piyasaların emtia talebi bağlantılı enflasyon baskılarının bir süre devam edebileceğini söyledi.

ECB´nin para politikasında sıkılaştırma için acele ile düşünmeden adım atmayacağının altını çizen Trichet, “Bu tip baskılar son 12 yılda da görüldüğü gibi enflasyonist ücret döngülerine dönüşmeyeceğini tahmin ediyoruz. Engellenmesi gereken esas durum ikincil etkiler” dedi.
Aşırı ısınma tehdidi ile karşı karşıya olan ülkelerde ulusal otoritelerin mali politikaları kullanmaları gerektiğini söyleyen Trichet sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetler, tek bir ülkedeki büyüme aşırı hızlı hale geldiğinde ECB’nin faiz artırımı yoluyla çözüm bulmasına bel bağlamak yerine, kendilerine fren uygulamalı. Ülkeler, para politikasını veri olarak almalı ve kendi ulusal politikalarını buna göre ayarlamalı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)