E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia fiyatları düşebilir---

Emtia fiyatları düşebilir

Emtia fiyatları düşebilir
06 Aralık 2011 - 11:05 borsagundem.com

Deutsche Bank raporunda, kredilerde olası daralmanın gelecek yıl emtiada hızlı düşüş getirebileceği kaydedildi

Deutsche Bank AG, 2012 yılında dünyanın karşı karşıya bulunduğu 10 ekonomik riskin altını çizdiği raporunda, emtia işlemlerinin finansmanında olası bir kredi daralmasının, ham madde fiyatlarını gelecek yıl hızlı düşürebileceğini kaydetti.
2012 görünüm raporununda, Deutsche Bank, "Avrupa bankalarının bilançolarındaki agresif ve süregelen küçülme, emtiadaki hızlı düşüşü tetikleyebilir" değerlendirmesinde bulundu. Rapora göre, Üç Fransız bankasının içinde bulunduğu beş Avrupa bankasının, İsviçre merkezli büyük emtia aracı kuruluşlarının finansmanının yüzde 75'ini karşıladığı belirtildi.
Deutsche Bank analistlerinden Tom Joyce, raporda, "Tarih, bankalar küçüldüğünde, bu piyasanın daha kısa geri ödeme süresinin risk altında olduğunu gösteriyor" dedi ve "2008'de olduğu gibi, emtia fiyatları keskin bir şekilde düşebilir" değerlendirmesinde bulundu.
24 enerji, metal ve tarım fiyatlarını içeren Standard & Poor’s GSCI Endeksi 2011 yılında yüzde 4.1 yükseldi. Endeks 2008 yılında yüzde 43 düşmüştü.
Banka, raporunda, izlenmesi gereken temel riskler arasında, Yunanistan'ın euroyu çökertmesi, İtalya ve İspanya'da bir bankacılık krizi, ABD'nin kredi notunun düşürülmesi veya çift dipli resesyon, Çin ekonomisinde "sert iniş", Fransa'nın "AAA" olan kredi notunu yitirmesi, daha az sayıda "güvenli liman" varlıkları ve ABD'de genişleyen emeklilik fonları açığını gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)