E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia fiyatlarında yükseliş göz kamaştırdı---

Emtia fiyatlarında yükseliş göz kamaştırdı

Emtia fiyatlarında yükseliş göz kamaştırdı
04 Ocak 2018 - 15:48 borsagundem.com

Emtia fiyatları 2017 sonuna kadar yaşadığı yükselişi yeni yılla birlikte de sürdürüyor.

BORSAGUNDEM.COM

Emtia fiyatları 2017 sonuna kadar yaşadığı yükselişi yeni yılla birlikte de sürdürüyor ve ham petrol fiyatları son 3 yılın en yüksek seviyelerini test ederken, küresel düzeyde imalat sektöründe yaşanan genişleme, emtiaların bu zamana kadarki en uzun soluklu artışın yaşamasını sağlıyor.

22 ayrı emtianın fiyatını temel alan Bloomberg Emtia Endeksi dünkü kapanışla birlikte 14 gün arka arkaya yükseliş yaşamış oldu. Endeks dün Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Petrolde arz konusunda yaşanan endişelerin yanı sıra dolarda yaşanan değer kaybı petrol fiyatlarının yükselmesine neden olurken, oto sanayinde yoğun olarak kullanılan palladyum fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Emtia fiyatları bir önceki yıl olduğu gibi geçtiğimiz yılı da yükselişle tamamladıktan sonra bu yıl için de Goldman Sachs'ın da yer aldığı önde gelen bankalar, yükselişin devam edeceğini öngörüyor.


Bloomberg Emtia endeksi Haziran ayının ortalarından bu yana yüzde 12 oranında değer kazandı. Son günlerde ABD'de yaşanan soğuk hava dalgasının doğalgaz fiyatlarını yukarı çekmesi de endeksin yükselişine destek verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)