E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia hisselerine yatırım yapın---

Emtia hisselerine yatırım yapın

Emtia hisselerine yatırım yapın
28 Şubat 2011 - 08:58 borsagundem.com

Jim Pogers, emtialarda boğa piyasasının sürdüğünü ve daha uzun süre devam edeceğini söyledi.

300 küresel hammadde şirketini izleyen Rogers Küresel Hammadde Hisseleri Endeksi’nin (Rogers Global Resources Equity Index) tanıtımı sırasında CNBC’de konuşan Rogers, “Dünya ekonomisinde en iyi sektör emtialar olmaya devam edecek. Bilinen rezervleri olan her şeyde arz eksikliği var ve durum giderek kötüye gidecek.” dedi.
Rogers, “Kurşuna olan talep geçtiğimiz 10-20 yılda yüzde 35 azaldı. Buna karşın fiyatı, talep arzdan fazla arttığı için geçtiğimiz birkaç yılda çok yükseldi.” dedi.
Petrol fiyatlarının da son 40 yılda yeni rezervler bulunmadığı için yükselmeye devam edeceğini söyleyen Rogers, “Fiyatların artması gerek, yoksa petrol bitecek.” dedi.
Gıda ve tarımsal ürünlerde de bir balon olduğu iddialarına da karşı çıkan Rogers, “Birçok tarımsal ürünün fiyatı, uzun dönemli bakıldığında düşük bir düzeyde. Şeker son birkaç yılda yüzde 600 artmasına karşın hala tarihsel rekor düzeyinin yüzde 50 altında. Birçok tarımsal ürün uzun dönemli bakıldığında inanılmayacak kadar ucuz.” dedi.
Rogers, yatırımcıların, emtiaların kendisine değil, emtia hisselerine yatırım yapabileceklerini, kendisinin yeni kurduğu endekse şirket seçme kriterlerinin ise, her sektörde “en iyi ve en likit” şirketleri bulmak olduğunu söyledi.
Rogers Global Resources Equity Index, tarım, madencilik, metal ve enerji sektörlerinin yansıra, rüzgar, hidroelektrik ve güneş enerjisi gibi alternatif enerji kaynakları şirketlerini içeriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)