E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia ilk çeyrekte üzdü---

Emtia ilk çeyrekte üzdü

Emtia ilk çeyrekte üzdü
04 Nisan 2013 - 11:47 borsagundem.com

Bu yılın ilk çeyreği, başta altın olmak üzere pek çok emtianın değer kaybettiği bir dönem oldu

Emtia fiyatları 2013'ün ilk çeyreğinde kötü bir performans sergiledi.
Son aylarda dikkatler altın fiyatlarındaki düşüşe çevrilmiş olsa da, emtia piyasalarına bakıldığında diğer mal fiyatlarında da düşüşler yaşandığı göze çarpıyor.
ALTIN KÖTÜ DURUMDA
Birkaç gün öncesine kadar 1.600 dolarda seyreden altın fiyatları 1.550 dolara gerilemiş durumda.
Analistler dünyada bankaların stres altında bulunduğu ve piyasaların kayıpta olduğu bir dönemde altın fiyatlarındaki düşüşü açıklamakta zorlanıyor.
TÜM EMTİADA KAYIP VAR
Altının yanısıra gümüş, platinyum gibi kıymetli metaller ve petrol, benzin ve fuel oil gibi enerji emtiasında da kayıplar yaşandı.
Societe Generale analistleri Michael Haigh ve Jesper Dannesboe, emtiadaki düşüşü şu şekilde açıklıyor:
"Son dönemde, ABD ekonomisinde 'toparlanmaya yardımcı' koşullar oluşmuş olmasına karşın Avrupa ekonomisi henüz böyle bir duruma uzak.
Çin'deki ivmelenmenin ise bu yılın ortalarında yavaşlaması bekleniyor. Bunda Çin hükümetinin ekonomiyi dengelemek için uyguladığı politikalar etkili olacak.
Bu nedenle, bu yıl emtia fiyatlarında kazanç beklentisi 'orta seviyede' olacak. Tüm emtianın ortalama fiyatları, enerji fiyatlarındaki artışla yukarı çekilebilir.
Kıymetli metallerdeki satış trendi de artık ömrünü doldurdu ve bu piyasalarda da ikinci çeyrekte bir toparlanma bekleniyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)