E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtia piyasaları düşecek mi?---

Emtia piyasaları düşecek mi?

Emtia piyasaları düşecek mi?
10 Ocak 2011 - 08:22 borsagundem.com

2011 yılı genelinde yukarı yönlü hareket etmesi beklenen emtia piyasalarında, kâr satışları bekleniyor

ABD’li haber kanalı CNBC’nin haberine göre, yaklaşık 200 milyar dolar büyüklüğündeki emtia fonları yeni bir dengelenme sürecine girdi.
Özellikle altında büyük hareketlilik görüldüğünü belirten uzmanlar, önümüzdeki günlerde emtia piyasalarında satışların artabileceği görüşünde.
Kâr satışları etkili
Geçen hafta 90 dolar sınırını zorlayan petrol fiyatlarının 80 dolara kadar inebileceği yorumu yapılırken, altının onsunun da 1320 Dolar seviyesini yoklayabileceği konuşuluyor. Analistler, emtia piyasalarının 2011 genelinde yükseleceğini ancak bu hafta kâr satışlarının etkisiyle aşağı yönlü bir gidiş beklediklerini kaydetti.
Bunun yanı sıra, petrole olan talebin artışıyla birlikte yakın dönem içinde petrol fiyatının 100 doları geçebileceği yönünde beklentiler de mevcut.
Geçen yıl en çok kazandıran emtialardan biri olan altının fiyatının çok hızlı bir ivme kazanmasa da artacağını kaydeden bazı analistlere göre, Avrupa’daki borç krizi bu yıl da euro’nun değerlenmesine engel olacak ve altının güvenli liman olmasından dolayı değerini artıracak. Altın onsu 1421 dolarla başladığı haftayı, yüzde 3 düşerek 1373 dolarda kapadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)