E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtiada ayı piyasasına ara verildi---

Emtiada ayı piyasasına ara verildi

Emtiada ayı piyasasına ara verildi
25 Ağustos 2015 - 12:27 borsagundem.com

Piyasalarda neredeyse her üründe çöküntü yaşanırken emtiada aşağı yönlü baskı oluşturan işlemciler ara verdi

Piyasalarda neredeyse her üründe çöküntü yaşanırken emtiada aşağı yönlü baskı oluşturan işlemciler (ayılar) ara verdi. 22 emtia ürününden oluşan Bloomberg Emtia Endeksi Pazartesi günü 1999'dan bu yana en düşük düzeyi görmesinin ardından yükselişe geçti. Çin'in dışındaki maden şirketleri de kayıplarını geri aldı.

UBS'in varlık yönetimi biriminde emtia bölümü başkanı Dominic Schnider, emtia piyasasında kısa süreli bir stabilizasyon görülebileceğini ancak bunun fiyatların daha da düşmeyeceği anlamına gelmediğini söyledi. Schnider, emtiayı 16 yılın en düşüğüne iten rüzgar henüz sona ermiş değil.

Çin'in büyüme beklentilerinin 1990'dan bu yana en düşük seviyeye gelmesi ve ham maddelerde arzın talebin üzerinde kalması fiyatların düşmesindeki en büyük sebep. Dünyanın en büyük emtia işlemcisi Glencore'un başkanı Ivan Glasenberg, Çin'deki yılın ilk yarısında görülen yavaşlamanın beklentilerin çok üzerinde olduğunu kaydetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)