E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtiada baskı sürüyor---

Emtiada baskı sürüyor

Emtiada baskı sürüyor
22 Eylül 2015 - 17:04 borsagundem.com

Düşük emtia fiyatları Avrupalı madencilik hisselerinin 2009'dan bu yanan en düşük kapanışa yönelmelerine de öncülük ediyor

Düşen emtia fiyatları yüksek getirili varlıkların satışını körükledi. Madencilik şirketlerinin hisseleri hisse senedi piyasasını aşağı çekerken azalan enflasyon görünümü ise devlet tahvillerini destekliyor.

Kömürden çinkoya ham maddeler küresel ekonominin yavşaladığı gerekçesi ile baskı altında. Glencore PLC yüzde 7'den fazla düşerken Avrupalı madencilik hisselerinin 2009'dan bu yanan en düşük kapanışa yönelmelerine de öncülük ediyor. ABD endeks vadelileri ise hisse senetlerinin gerileyeceğine işaret ediyor.

En uzun vadeli tahviller kazançlara öncülük ediyor ve yen 16 majör para birimi karşısında güçleniyor.

Münih'teki Aimed Capital baş yatırım yetkilisi Daniel Weston konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Nakte ve tahvillere bugün bir geri dönüş söz konusu. Büyüme beklentilerinin bir süredir zayıfladığını gözlemliyorduk. Şimdi ise piyasaların genel olarak reddedemeyeceği kadar güçlenmiş görünüyolar." yorumunda bulundu.

Enerji ve metal fiyatları küresel yavaşlamanın derinleştiği bir ortamda bu yılın kayıplarını derinleştiriyorlar. Citigroup Ekonomik Sürpriz Endeksi geçtiğimiz hafta Temmuz'dan bu yana ilk kez eksiye dönemsinin ardından 3 ayın düşüğüne geriledi.

Amerikan Merkez Bankası Fed, geçtiğimiz hafta düzenlediği Eylül ayı toplantısında faiz artırmamasına gerekçe olarak enflasyonun üstündeki aşağı yönlü baskılara ve Çin'deki büyümenin yavaşlamasına işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)