E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtiada neler oluyor?---

Emtiada neler oluyor?

Emtiada neler oluyor?
05 Mayıs 2011 - 21:33 borsagundem.com

Emtiadaki düşüş balon patlaması mı yoksa geçici mi?

Emtiada özellikle bugün sertleşen fiyat düşüşleri bazılarına göre balonun patlaması, ancak bazı uzmanlara göre ise bu sadece geçici bir geri çekilme hareketi.
Pek çok uzman, zayıf dolar ve küresel talepteki güçlenmenin emtia fiyatlarını destekleyeceği görüşünde. Yatırımcıların yatırım aracı olarak emtiaya ihtiyaç duymaya devam edecekleri ifade ediliyor.
Hennion & Walsh´dan Kevin Mahn, yatırımcıların uzun vadeli pozisyon almaları gerektiğini söyledi. Mahn, ´´Çeşitlendirilmiş yatırım stratejisi uygulayan yatırımcılar, piyasalarda geçen birkaç haftada ne oldu ona göre hareket etmemeli´´ diye konuştu.
Emtialardaki düşüşte küresel talep azalışı endişeleri gibi pek çok faktörden bahsetmek mümkün. Bugünkü kaybın nedeninin ise daha çok ECB kararı sonrası dolardaki değer artışından kaynaklandığı ifade ediliyor. Ancak uzun vadede bakıldığında emtialar açısından yükselişi etkileyen faktörlerde ciddi bir değişiklikten söz etmek mümkün değil.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)