E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtialar Obama'yla yükseldi---

Emtialar Obama'yla yükseldi

Emtialar Obama'yla yükseldi
07 Kasım 2012 - 08:38 borsagundem.com

Altın ve bakır, Obama'nın seçilmesi ile yükselirken, petrol kayıplarını geri aldı

Altın ve bakır, Barack Obama'nın yeniden seçilmesi ile birlikte, dünyanın en büyük ekonomisinde teşviklerin devam edeceği beklentisi ve dolardaki değer kaybına bağlı olarak yükselirken, petrol kayıplarını geri aldı. 
Spot altın yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,726.57 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 13:50'de 1,722.63 dolara geldi. bakır Londra'da yüzde 1.3 yükselerek ton başına 7,798 dolara ulaşmasının ardından 7,736.25 dolara çekildi. Aralık vadeli Batı Teksas türü ham petrolü, gün içindeki yüzde 1'lik kaybını geri aldı ve emtia grubunu içeren S&P GSCI Endeksi fazla değişmeyerek 644.19 puanda kaldı.
Obama Cumhuriyetçi aday Mitt Romney karşısında, televizyon kanallarının projeksiyonlarına göre, seçimi kazanarak dört yıl daha dünyanın en büyük ekonomisini yönetme hakkı elde etti. Emtia göstergesi S&P GSCI Endeksi, Fed'in de içinde bulunduğu önemli merkez bankalarının parasal teşviklere gitmesinin, Avrupa borç krizinin olumsuz etkisini dengelemesi ile birlikte bu yıl fazla değişmedi.
Singapur'da Australian & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli emtia stratejisti Nick Trevethan, "Emtia piyasaları Obama'nın kazanmasından memnun görünüyor ve bunun büyük kısmı dolardaki gevşeme ile ilişkili" dedi.
ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi yüzde 0.4 düştükten sonra hafifçe toparlandı ve yüzde 0.3 düşüle 80.35 seviyesine geldi. Dolar ile fiyatlanan emtia, bu para birimi ile ters yönde hareket etme eğilimi gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)