E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Emtialardaki düşüş suni'---

'Emtialardaki düşüş suni'

'Emtialardaki düşüş suni'
23 Kasım 2011 - 20:41 borsagundem.com

Jim Rogers’a göre, emtia fiyatlarındaki son düşüşün dinamiklerle çok az alakası var

Jim Rogers’a göre, emtia fiyatlarındaki son düşüşün dinamiklerle çok az alakası var ve düşüş eğilimi aracı kurum MF Global’ın çöküşüyle ilişkili ve suni.
CNBC’ye konuşan Rogers, emtia yatırımlarıyla öne çıkan MF Global’ın iflasının emtia fiyatlarında düşüşe neden olduğunu söyledi. Rogers, iflasla birlikte insanların isteseler de istemeseler de emtialarda satışa gitmek zorunda kaldıklarını ve bunun suni bir satış olduğunu ifade etti.
The CRB Jefferies emtia endeksi, ABD’li MF Global’ın iflasından bu yana geçen yaklaşık 4 haftalık süre zarfında % 4 değer kaybetti. Bu süreçte tarımsal emtialar en büyük kaybı yaşadı. Pirinç vadeli kontratları % 14, buğday kontraları ise % 9 değer kaybetti.
Rogers,´´ Bu düşüş sürpriz değil. Böylesi bir durum, 2008 yılında da olmuştu. Emtia pozisyonları bulunan Lehman ve AIG´nin iflasa gittiği bu dönemde, emtiada satışlar öne çıkmıştı, ancak ardından bu seneye dek süren sert yükseliş dalgası geldi´´ dedi.
Rogers, küresel ekonomi iyileşse de iyileşmese de emtiada uzun pozisyonda kalmaya devam edeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)