E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtiaya para akışı durdu---

Emtiaya para akışı durdu

Emtiaya para akışı durdu
27 Ocak 2012 - 08:43 borsagundem.com

Yatırımcıların emtiaya yönelttikleri para 2011 yılında bir önce yıla göre yüzde 78 azalarak, son dokuz yılın en alt düzeyine indi

Barclays Capital tarafından yapılan araştırmaya göre 2005 ile 2010 arasında patlama yaşayan emtia yatırımları geçen yıl, 2009-2010 yıllarındaki toplam 140 milyar dolar düzeyinden 15 milyar dolara indi. Geçen yılın 2002 den beri emtialara yatırım konusunda en zayıf yıl olduğunu kaydedilen Barclays araştırmasında, “Yatırımlardaki zayıflık genel olarak tüm piyasa ve sektörlerde görüldü. Hatta belirsizlik dönemlerinde koruma amaçlı kullanılan fiziki karşılığı olan, borsada alım satımı yapılan metallere bile yatırım daha önceki yılların yarısı kadar bile olmadı” denildi.<br><br>2011 başında Barclays Capital emtia yatırımlarının hızla artarak 420 milyar dolar düzeyine çıkacağı tahmininde bulunmuştu. Yatırımcıların ilgisinin özellikle Aralık ayında azaldığı belirtilen araştırmada, tüm sektörlerden emtia yatırımlarında Aralık 2011’de net 7.7 milyar Dolar azalma olduğu belirtildi. Barclays Capital 2012 yılı tahminlerinin doğru çıkması halinde emtia dışına çıkan yatırımcıların temel endekslerde yüzde 10 oranında kar etme olasılığını riske atmış olacakları görüşünü dile getirdi. Barclays, “Şu andaki fiyat tahmin profilimiz, metallerin ikinci çeyrek sonuna kadar yüzde 20 ve yılın tümünde yüzde 21 artış ile en güçlü sektör olacağını gösteriyor” dedi. Barclays, 2012 için tahıllar ve yağlı tohumlardan ise negatif getiri beklediğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)