E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEN CAZİP BANKA HİSSESİ HANGİSİ?---

EN CAZİP BANKA HİSSESİ HANGİSİ?

EN CAZİP BANKA HİSSESİ HANGİSİ?
04 Kasım 2008 - 21:41 borsagundem.com

Yabancı aracı kurumlar Türk bankalarının yeni kazanç tahminlerini düşürdü! Sadece bir bankanın cazip olduğu açıklandı. Peki bu banka hangisi?

Goldman Sachs Türk bankalarına yönelik kazanç tahminlerini düşürdüğünü ve sadece Halkbank’´ı cazip bulduğunu kaydetti. Detaylar şöyle: Türk bankaları sert bir düşüşten kaçınamayacak gibi görünüyor... Kredi hacminde beklenmedik daralmayı ve varlık değerlerindeki kötüleşmeyi yansıtmak için Türk bankaları kazanç tahminlerimizi düşürüyoruz. 2009 ve 2010 için kredi büyümesini ortalama olarak %6 oranında düşürüyoruz. Ayrıca takipteki alacakların hız kazanacağını ve 2010'da ortalama yaklaşık 250 baz puan risk maliyetinin artacağını tahmin ediyoruz. Sonuç olarak 2008-2010 kazanç tahminlerimizi ortalamada yaklaşık %13 civarında düşürüyoruz. Sağlam temel verilere rağmen değerler teşvik edici değil... Türk bankalarının riski çok temkinli fiyatlandırdığını düşünüyoruz. Özsermaye maliyetlerinin yüksek kaldığı dönemlerde karlılık baskı altına girecek ve cazip olmayan çarpanlara sebep olacak. Özsermaye maliyetini %16'dan %18'e yükseltiyoruz ve bu da hedef fiyatlarda önemli ölçüde gerilemelere sebep olmakta. Mevcut durumda 12-aylık NAD-bazlı hedef fiyatlarımıza göre sadece Halkbank'ı cazip buluyoruz. Halkbank'ın olağanüstü piyasa dalgalanması ve riskten kaçıştan dolayı asimetrik olarak etkilendiğine inanıyoruz. Riskler... Türk bankaları toptan satışa çok fazla dayanmadığından, döviz yüklenimi çok önemli bir yer tutmadığından, sermaye oranları yüksek olduğundan ve döviz kredisi özellikle büyük ihracatçılarda yoğunlaştığından sistematik riskin düşük olduğuna inanıyoruz. Öte yandan Türk şirketleri son yıllarda yurtdışı sermaye piyasalarından yoğum olarak borçlanıyor. Dışarıdan fonlama seyrek ve pahalı olduğunda bu durum kaldıraç imkanının azalmasıyla sonuçlanacaktır. Sonuçta da hem ekonomi hem de Türk bankalarının temelleri üzerinde olumsuz etki yaratacaktır. Türk bankaları için tavsiyelerimiz şöyle: Halkbank için “AL”, Garanti ve Yapı Kredi için “NÖTR”, İş Bankası ve Akbank için “SAT”.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)