E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiEn çok tercih edilen GYO hissesi---

En çok tercih edilen GYO hissesi

En çok tercih edilen GYO hissesi
24 Ekim 2011 - 10:30 borsagundem.com

HSBC, gelişmekte olan piyasalar için gayrimenkul sektörünü değerlendirdi

HSBC, gelişmekte olan piyasalar için gayrimenkul sektörü raporunu yayınladı. HSBC, raporda Türkiye´nin de dahil olduğu gelişmekte olan piyasalarda gayrimenkul sektörü hisselerinin son dönemde artan riskten kaçış eyleminden genel anlamda olumsuz etkilendiğini düşünüyor. HSBC, piyasanın seçici olduğu sektörde, sabit gelir sahibi ve temettü verimliliği yüksek olan şirketlerin daha çok tercih edildiğini gözlemliyor, önümüzdeki dönemde de düzenli gelir ve temettü verimliliğinin yatırımcıların karar almasında önemli bir etken olmaya devam edeceğini düşündüklerini belirtiyor. HSBC, Merkez Bankası´nın sürdürdüğü düşük faiz ve zayıf TL politikasının Türkiye´de konut sektörü için doğrudan, ticari ve perakende kiralama sektörleri için ise dolaylı olarak destekleyici olduğuna inanıyor.
HSBC, Türk şirketleri için yapmış olduğu temettü verimlilik analizinde Emlak Konut GMYO yüksek karlılık, karlılığın düzenli oluşu ve temettü ödeme potansiyeli açısından en yüksek puanı alarak sektörde en çok tercih ettikleri hisse olduğunu belirtti. Ayrıca operasyonel açıdan olumlu bir görünüm sunan ve temettü verimlilikleri cazip olan Sinpaş GMYO, Torunlar GMYO ve İş GMYO da tavsiye edilen diğer hisseler olarak öne çıkıyor. Herhangi bir revizyona gidilmeyen bu raporda, HSBC takibindeki tüm gayrimenkul şirketleri için "Endeksin Üzerinde Getiri" önerisini koruyor. Emlak Konut GMYO için 3.7 TL, İş GMYO için 1.75 TL, Sinpaş GMYO için 2.5 TL, Torunla GMYO için de 7.4 TL hedef fiyat öngörüsünü koruyor. Değerleme için en önemli aşağı yönlü risk unsuru mortgage faizlerinin yükselmesi ve tüketici güveninde yaşanabilecek bir düşüş olarak öne çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)