E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEn kötü geride mi kaldı?---

En kötü geride mi kaldı?

En kötü geride mi kaldı?
08 Ocak 2020 - 09:50 borsagundem.com

İran misillemesi sonrası Brent petrol ve altın %1'in üzerinde yükselirken ABD vadelileri %0,3 aşağıda işlem görüyor.

İran'ın ABD'nin Irak'taki iki askeri üssünü füzeyle vurması sonrası piyasalarda önemli bir etki görülmüyor. Saldırıda ABD kaybının sınırlı olması ve İran tarafından yapılan "savaş çıkarmak istemiyoruz" açıklaması iki tarafında gerginliği kısa vadede daha fazla tırmandırmayacağına işaret ediyor.

Dünkü tepki alışlarından sonra Borsa İstanbul'un %0,5 aşağıda açılmasını ve 112.000 seviyesindeki desteğini test etmesini bekliyoruz.

Bankaların 2020 beklentilerini verdikleri yatırımcı toplantıları

Akbank toplantısı ile dün akşam başladı. 2020 yılında %4 GSMH büyümesi ekleyen Akbank, TL kredilerde %20, döviz kredilerde düşük tek haneli büyüme öngörüyor.

Özkaynak karlılık oranını %15 civarı bekleyen bankanın ima ettiği net kar büyümesi %35'in üzerinde ( iş Yatırım beklenti %30). Bu sabah yapılacak Garanti Bankası toplantısında da benzer bir mesaj bekliyoruz. Bankaların 2020 beklentileri ile ilgili açıklamalarına piyasa tepkisinin olumlu olmasını bekliyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)