E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEn kötü veri Fransa'da---

En kötü veri Fransa'da

En kötü veri Fransa'da
03 Eylül 2014 - 11:41 borsagundem.com

Dünya genelinde Ağustos itibariyle imalat PMI verileri karşılaştırıldında en kötü durumdaki ülkenin Fransa olduğu ortaya çıkıyor

Dünya genelindeki ülkelerin üretim verilerine bakıldığında ABD öne çıkıyor. Ağustos ayı imalat PMI (satın alma yöneticileri endeksi) verilerine göre ABD 57,9'la dünyada üretimin en hızlı arttığı ülke. Bu rakam, ülkede Nisan 2010'dan bu yana görülen en güçlü veriye işaret ediyor. Euro Bölgesi'nde yer alan Fransa ise en kötü veriye sahip ülke konumunda. Ülkedeki imalat PMI 46,9'la 15 ayın en düşük düzeyinde bulunuyor. Fransa, Yunanistan, Polonya, Danimarka ve Avustralya'nın altında yer alıyor. Euro Bölgesi'nde imalat PMI 50,7 ile 13 ayın en düşüğüne geriledi. Almanya'da da durum çok iyi değil. Endekss 51,4'le 11 ayın dibinde. Endeksin 50'nin üzerinde yer alması imalat sektöründe faaliyetlerin arttığı anlamına geliyor. Endeksin en güçlü olduğu ülkeler ABD'nin ardından İrlanda, Tayvan ve Kanada olarak dikkat çekiyor. Türkiye'deki imalat PMI endeksi ise 50.3'le kritik eşiğin hemen üzerinde seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)