E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEn küçük altın takı geliyor ---

En küçük altın takı geliyor

En küçük altın takı geliyor
19 Aralık 2012 - 14:07 borsagundem.com

Darphane’nin 2013’te yapacağı sürprizi, İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Kameroğlu Borsagundem.com’a açıkladı

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, borsagundem.com'a verdiği röportajda, yeni yılda altın piyasalarından beklentileri anlatırken, “2013’de anormal düşüşler beklemiyoruz. Dua edelim yükselmesin. Altının yükselmesi sektörün daha da durması demektir. Bizim kuyumculuk sektörünün ayakta kalabilmesi için, yaşaması için takı üretmesi, takı satması ve birisinin de alması lazım. Vatandaş da bunu alabilecek durumda olmalı” dedi. Alaattin Kameroğlu, “Daha düşük gramlı altın çıkacak mı?” sorusuna da şu cevabı verdi:
22 AYAR OLACAK
“Bu konuda, darphane tarafından takı altını üretilecek. Geçen bu konuda görüşmemiz oldu. Örnekleri gördük. Nisan 2013 başında yarım ve bir gramlık takı altını çıkacak. Eskiden çeyrek altın alamayan yarım ve bir gramlık takı altınları alıp satabilecekler. 22 ayar olup, önünde Atatürk’ün resmi olacak. Tarih yazmayacak, Türkiye Cumhuriyeti Darphanesi, 22 ayar ve kaç gram olacağı yazacak.”
İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı’nın ilk kez borsagundem.com’a açıkladığı yarım ve bir gramlık takı altınıyla ilgili Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız da konuştu. Yeni ürünler için gerekli onayı alıp, yatırımları yaptıklarını belirten Parmaksız, piyasanın ve kuyumcuların ihtiyacı olan, ağırlığı, kalitesi ve ayarı itibariyle de Darphane garantisinde bulunan altınları üretmeye hazır olduklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)