E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivEn ucuz otomobil elde kaldı---

En ucuz otomobil elde kaldı

En ucuz otomobil elde kaldı
08 Ocak 2011 - 09:23 borsagundem.com

Tata Motors'un 2.200 dolar fiyatla satışa çıkardığı Tata Nano'ya rağbet, beklenenin çok altında oldu

Hindistanlı otomobil üreticisi Tata Motors'un, 2009'da 'dünyanın en ucuz otomobili' diye tanıtarak 2.200 dolar fiyatla satışa çıkardığı Tata Nano'ya rağbet, beklenenin çok altında oldu.
1,2 milyar nüfuslu Hindistan'da Nano'nun aylık satışları birkaç yüz adetle sınırlı kaldı. Satış rekorları kırması beklenirken hayal kırıklığı doğuran arabayı 'ucuz' olduğu için kimse almak istemiyor.
Hindistan'da yayımlanan What Car adlı otomobil dergisinin editörlerinden Ashish Masih, satışlardaki düşüklüğün sebebi için, "Hindistan'daki yeni orta direk vatandaşlar için otomobil sahibi olmak önemli bir statü göstergesi. Nano ise ucuzluk ile eşanlamlı. Düşük gelirli insanların arabası olarak görülüyor. İnsanlar böyle bir imajı taşımak istemiyor. Eğer bu algı değişirse satışlar artabilir." dedi. Nano'nun az satmasında 'fakirliğin sembolü' imajı ile birlikte güvenlik kaygıları da yer alıyor. Nano otomobillerden 6 tanesinde bugüne kadar elektrik ve egzoz kaynaklı yangın çıktı. Ancak yine de Hintlilerin 'ucuz' algısı, güvenlik kaygılarından daha önde. Genç bir Hintli bu konuda şöyle diyor: "Arkadaşlarımla dışarıya çıkmak ya da bir düğüne gitmek için araç kullanmayı tercih ediyorum. Ancak, bu yerlere Nano ile gitmek zorunda kalsaydım evde oturmayı tercih ederdim."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)