E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks dar bir bant içinde sıkıştı---

Endeks dar bir bant içinde sıkıştı

Endeks dar bir bant içinde sıkıştı
28 Ağustos 2020 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:

Powell, dünkü konuşmasında Fed'in para politikasına yönelik yeni yaklaşımını açıklarken, Fed’in hedefinin ortalama yüzde 2 enflasyon olduğunu ancak hedefi geçmesine izin verilebileceğini ifade etti.
Fed’in enflasyon konusunda daha gevşek bir duruşa geçecek olması faizlerin uzun bir süre düşük kalacağına ilişkin beklentileri destekledi. Ekonomik veri akışları ve salgın kaynaklı gelişmeler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed Başkanı Powell’ın konuşması öncesinde bir miktar satıcılı bir fiyatlamanın etkili olduğu küresel hisse piyasalarında, Powell’ın açıklamalarının ardından faizlerin uzun bir süre düşük kalacağı beklentisi kayıpların geri alınmasına katkı sağladı. BIST-100 Endeksi günü %0,90’lık bir yükselişle 1.108,93 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, S&P500 rekorla kapandı. ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında
7,36 – 7,37 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,34’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün son zamanların en sıkışık günlerinden birini yaşadı. Güne yükselişle başlayan endeks günün tamamını oldukça dar bir bant içinde hareket ederek geçirdi. Dün de ifade ettiğimiz gibi günlük grafiklerde teknik göstergeler zayıf seyretmeye devam ediyor. Buna karşın saatlik grafiklerde bir toparlanma isteği mevcut. Dün bahsettiğimiz 1.110 civarı gün boyunca direnç oluştururken bugün bu seviyenin üzerinde olacak hareketler bir sonraki kademede en güçlü direnç olarak izlediğimiz 1.122 seviyesini gündeme getirecektir. Aşağıda ise 1.081 ilk önemli destek iken hemen altında 1.077 kısa vade için izlediğimiz en güçlü destek konumunda. Bu seviyelerin altında satışların sertleşebileceği göz önünde bulundurulmalı.

Küresel piyasalar veri gündemine odaklandı

Piyasalarda pozitif havayı destekleyenler

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)