E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks yukarı yönlü seyrini korudu---

Endeks yukarı yönlü seyrini korudu

Endeks yukarı yönlü seyrini korudu
14 Ekim 2020 - 08:44 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalardaki rakamalar inceleniyor

Risk algısındaki değişimin ABD tahvil piyasasının tatilden dönüşü ile birlikte dikkat çektiği 13 Ekim işlemlerinde Amerikan dolarının G10 ve EMFX para birimleri nezdindeki değerlenmesi gözlendi. GBP’nin -%0.97 performans ile izlendiği işlemlerde EUR ise çaprazda -%0.57 gelişme gösterdi. Gelişmekte olan ülkeler cephesinde EUR kaynaklı eğilime paralel Doğu Avrupa para birimleri zayıflamada ilk sıralarda yer alırken, ZAR ve RUB %0.2 ve %0.1’lik sınırlı primlenmeler ile pozitif tarafta ayrışmayı başardılar.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü -%0.28 performans ile tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı -%0.3 sonrasında 1174 puan seviyesinden gerçekleştirdi ve kritik 1160 puan bölgesi üzerindeki seyrini korumuş oldu. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi 5bp artışla %13.54, CDS kapanışı ise %3 artışla 515bp bölgesinden takip edildi.

EMEA bölgesi endekslerinde risk algısındaki değişimin işlemlerin geneline yayıldığı görüldü. Euro Stoxx 50 -%0.57, FTSE 100 -%0.53, DAX -%0.91 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları -%0.58 performans sergiledi. Son 5 iş gününe kıyasla işlem hacimlerindeki değişimleri incelediğimizde Fransa’da endeksin %7.51 artışla dikkat çektiğini belirtmek mümkün.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansından devralınan olumsuz görüntünün korunduğu işlemler söz konusuydu. Majör ABD endekslerinde açıklanan banka bilançolarının etkisi hissedilirken, Dow Jones ve S&P 500’ün -%0.5 ve -%0.63 ile izlendiği günde Nasdaq -%0.10 ile sınırlı geriledi. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları arasında bu kez son dönem eğilimin aksine Bovespa %1 yükselişle pozitif ayrışırken, Merval de %0.3 ile aynı performansı sergiledi.

Asya’da yeni gün işlemleri ağırlıklı satıcılı seyrin devamına işaret ediyor. Avrupa ve ABD vadeli endeksleri pozitif yönlü açılışı gösterirken, bölge işlemleri bir önceki günün global eğilimlerini devam ettirme çabasında.

En dikkat çekici performans ise -%0.75 ile Güney Kore KOSPI endeksinde gerçekleşmekte. Offshore yuan 6.7361 ile 13 Ekim günü 6.77 sınırına yaklaşan eğilimden uzaklaşırken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.7473 ile resmi cephede yuan zayıflamasının devamına işaret ediyor.

Piyasada hafif alıcılı bir açılış bekleniyor

Endekste yatay seyir sürebilir

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)