E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekse bankalar yön verecek---

Endekse bankalar yön verecek

Endekse bankalar yön verecek
04 Mayıs 2011 - 09:28 borsagundem.com

Endeksin bugün yurtiçinde açıklanması muhtemel banka bilançoları doğrultusunda hareket etmesi bekleniyor

Çin'in parasal sıkılaştırmaya gideceği haberinin emtialar ve borsalar üzerinde yarattığı satış baskısının yanı sıra ABD borsalarının dünkü zayıf kapanışları nedeniyle IMKB-100 endeksinin bugüne 70.000 (-72 puan) civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Fabrika siparişleri verisinin tahminlerden iyi gelmesine karşılık petrol fiyatlarındaki düşüşün enerji hisselerine getirdiği satışların borsalarda düşüş baskısı kurmasının yanı sıra Akamai Tech, Amazon.com, Foster Wheeler, Anadarko Petroleum, Pfizer gibi şirket hisselerinin gerek karlılıklarının beklentileri karşılamaması gerekse kendi özel koşulları ile satışlarla karşılaşması ABD borsalarının dünü hafif değer kayıplarıyla tamamlamasına yol açtı. Çin Merkez Bankası'nın enflasyon beklentilerini yönetebilmek, fiyat istikrarının sağlayabilmek için Brezilya ve Hindistan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı gibi politika yapıcıların bu ay parasal sıkılaştırmaya gidebileceğini ve/veya zorunlu karşılık oranlarını artırabileceğini söylemesinin dolar ve yen'in değer kazanmasına, emtia fiyatlarının ise gevşemesine neden olması, sabah itibarıyla MSCI Asya Pasifik endeksinin %1 civarında ekside seyretmesine yol açıyor.
Sabah açıklanan ve beklentilerden iyi gelen enflasyon verilerine rağmen öğleden sonraya kadar düşüş ağırlıklı hareket eden IMKB-100 endeksi, Halk Bankası'ndan gelen tahminlerden iyi kar rakamı ile artıya dönerken, bunun diğer büyük banka hisselerinde de benzer şekilde gelebileceğinin banka hisselerinde fiyatlandırılması IMKB-100 endeksinin dünü %0.8 artıda tamamlamasını ve 6 ay aradan sonra tekrar 70.000 puanın üzerinde kapanış yapmasını sağladı. Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, TCMB'nin fiyat gelişmeleri raporu, Euro Bölgesi'nde perakende satışlar, ABD'de ADP özel sektör istihdamı, ISM hizmet endeksi, Agrium, Allergan, Alstom, AOL, BMW, BNP Paribas, Henkel, Hyundai Heavy Ind., Linde, Mapfre, News Corp., Siemens, Time Warner gibi şirket bilançolarını görmekteyiz. Portekiz'e 78 milyar euro'yu bulacak yardımın onaylanması ve verilere ilişkin beklentilerin genellikle yatayda bulunması ekseninde IMKB-100 endeksinin bugüne yatayda başlangıç yapmasını, ilerleyen saatlerde ise, yurtiçinde açıklanması muhtemel banka bilançoları doğrultusunda hareket etmesini bekliyoruz.
Destekler: 70.000 - 69.000 - 68.200, Dirençler: 71.000 - 71.800
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ECILC, PRKME 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)