E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEndeksin 2 bin puan yükselmesi zor mu?---

Endeksin 2 bin puan yükselmesi zor mu?

Endeksin 2 bin puan yükselmesi zor mu?
30 Aralık 2014 - 15:34 borsagundem.com

Dow Jones endeksinin yükselmesi ile ilgili kaygılar var

Wharton İşletme Fakültesi’nden maliye profesörü Jeremy Siegel, Dow Jones’un 2015’ te 20,000 seviyesine ulaşma konusunda bu yıl 18,000’i bulmakta yaşadığından daha fazla zorluk çekeceğini söyledi.

Siegel, hisselerin adil piyasa değeri seviyesinde olmasa bile bu seviyeye son altı yılda olduğundan daha yakın olduğunu, bunun da 20,000 seviyesine tırmanışı daha zorlu hale getireceğini söyledi.

Siegel, "Bu, son üç-dört yıldır kolay bir işti. Faiz oranlarının çok düşük olduğu ve kâr momentumunun yükseldiği piyasalar gerçek seviyenin altında değerlenmişti. Şimdi kâr momentumu yükseliyor ama adil piyasa değerine daha yakınız,” dedi. 

Siegel, faiz oranlarının olması gereken seviyenin altında kalacak olması nedeniyle hisselerin adil piyasa değerinin altında kalmaya devam edeceğini savundu.

Siegel, "Fed’in uzun vade fon faizlerinin yüzde 4 yerine yüzde 2 olacağını ve bu daha düşük faiz oranının insanları hisselere yönelteceğini düşünüyorum,” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)