E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste bilanço etkileri sürüyor---

Endekste bilanço etkileri sürüyor

Endekste bilanço etkileri sürüyor
09 Kasım 2021 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 27.824 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 187 kişi olarak açıklandı.
• Sağlık Bakanı Koca: Eksik aşıların yaptırılması ve aşı oranımızın yükselmesi gerektiğini ısrarla vurguluyoruz.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini kaldırıyoruz .
• Erdoğan: Doğal gaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden geçtiğimiz ay itibariyle bin 100 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz ülkemizdeki vatandaşlarımızı konutlarda tükettikleri doğal gazı 150 dolardan veriyoruz.
• Erdoğan: Hem enerji sektöründeki kurumların dengelerini bozmayacak hem vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek bir yaklaşımla küresel enerji krizini yönetmeyi sürdüreceğiz.
• TCMB, yabancı para mevduat/katılım fonu yükümlülükleri için zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırılması kararı aldı.
• Hazine ve Maliye Bakanı Elvan: EBRD Başkanı Renaud-Basso ve ekibini ağırladık. Ülkemizde özel sektörün gelişimine odaklanan EBRD ile iklim finansmanı başta olmak üzere önümüzdeki döneme ilişkin işbirliği alanlarını ele aldık .
• ECB Başkanı Lagarde, cari yüksek enflasyonun "geçici" olduğu görüşünü tekrarladı .
• Fed Başkanı Jerome Powell'ın başkanlık yarışında en ciddi rakibi olan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, Başkan Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdi.
• Fed Yönetim Kurulu Üyesi Quarles’in Aralık ayının son haftasında merkez bankasından ayrılacağı açıklandı.
• Çin Devlet Konseyi'ne bağlı düşünce kuruluşu, gayrimenkul geliştirme şirketleri ve bankalar ile görüştü. Toplantıda Çin'in gayrimenkul sektöründeki likidite krizine yönelik yoğunlaşan endişeler ele alındı.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da ZEW Endeksi, ABD’de ise ÜFE verileri ön planda olacak.
• MSCI Endeks Değişiklikleri 11 Kasım’da gerçekleşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz hafta Fed’in varlık alım programları hakkındaki görüşleri ile yakın zamanda faiz artırmayacağı söylemi, beklentilerden iyi gelen Tarım Dışı İstihdam verisi ve düşen İşsizlik Oranı ile ekonomilerin yeniden toparlanma algısı, risk iştahını destekliyor. ABD’de bu hafta küresel piyasaların en büyük sorunu olan enflasyon verisi takip edilecek.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında ise bilanço etkileri sürüyor. Özel bankaların bilançolarının özkaynak karlılığı ve komisyonlardaki artıştan kaynaklı güçlü gelmesi, korona virüs pandemisinden dolayı kısıtlamaların artarak eve kapanmaların çoğalması ile geçtiğimiz çeyreğe kadar kötü giden havacılık sektörünün 2019 yılına yaklaşması ve kapasite kullanım oranlarındaki artışa paralel petrokimya sektörünün beklentilerden iyi gelmesi yurtiçini destekliyor. BİST100 endeksi haftanın ilk gününe hafif alıcılı başlamasının ardından bilanço etkileri ve para girişlerinin hızlanması ile tüm zamanların en yüksek seviyesini geride bırakıp 1.609 seviyesini test etti ve tüm zamanların en yüksek kapanışı olan 1.608,54 seviyesi ile günü tamamladı. Yabancı yatırımların tekrar yurtiçine ilgisi artıyor. Yabancı yatırımcılar Pay Piyasası'nda 2017'den bu yana ilk kez 3 ay üst üste net alım yaptı. Ağustos’ta 477,6, Eylülde 54,5 milyon dolarlık alım yapan yabancının Ekim’deki net alımı 45,3 milyon dolar oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Pazartesi günü 1.749 - 1.785 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.780 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.074 artarak 673.935 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.729 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.800’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.850 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.755 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.790 ve 1.800 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.765 ve 1.755 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)