E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste dün yurtdışı piyasalar takip edildi---

Endekste dün yurtdışı piyasalar takip edildi

Endekste dün yurtdışı piyasalar takip edildi
04 Haziran 2021 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

Bugün içeride de dışarıda da gündem yoğun. ABD’de Fed Başkanı Powell’ın konuşması ile istihdam verileri ön planda iken içeride Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğle saatlerinde Zonguldak’ta yapacağı açıklamalar takip edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta içinde yaptığı açıklamada burada bir müjde açıklayacağını ifade etmişti. Bugün kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in takviminde Türkiye değerlendirmesi görünüyor. Not ve görünümde herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

• 14:00 ABD – Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek
• 15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdamı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi dün 1.412 ile 1.441 puanları arasında dalgalanarak günü %0,18’lük kayıpla 1428 puandan tamamladı. Endekste dün yurtdışı piyasaların takip edildiğini gördük. Günün büyük bir bölümünde satışların görüldüğü sözleşmede kapanışa yakın yurtdışındaki toparlanmanın etkisi ile alımlar etkili oldu ve sözleşme kayıplarını büyük oranda telafi etti. Dün satışların görüldüğü ABD endekslerinin vadelilerinde bu sabah karışık bir görünüm var. Avrupa’da hafif satıcılı bir açılış bekleniyor. Asya tarafı da ağırlıklı olarak satıcılı olmakla birlikte karışık bir görünüm sunuyor. Dün yurtiçi piyasaların kapanış saatlerinde 8,70 civarında bulunan kur bu sabah 08:50 itibariyle 8,71 civarında bulunuyor. Bu görünüm altında endeksin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100'de dün anlık sarkmalar olsa da kısa vadede takip ettiğimiz ilk önemli destek olan 1.515 üzerinde tutunma çabasını izledik. Bugün aşağıda burası, yukarıda ise 1.545 izlediğimiz önemli seviyeler olmaya devam ediyor. Haftalık kapanışın bu iki seviyeden birinin altında ya da üstünde olması gelecek haftaki yön konusunda da ipucu verecektir. 1.545 üzerinde 1.462 seviyesi kritik konumda olacak. Burası aşılamadığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Aşağıda ise 1.415 ilk önemli destek olmakla birlikte buranın altında ise 1.390 kısa vade için takip ettiğimiz en önemli destek. Herhangi bir sebeple buranın altına sarkılması satışların sertleşmesine neden olabilir.

Beşiktaş Sportif ve GSD Holding sorusu

Günün önemli şirket haberleri 04/06/2021

Yabancıların portföyündeki hisse senetleri

Şirketlerin 2021 yılı ilk çeyrek açıklanan bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)