E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste önemli seviye 54.500---

Endekste önemli seviye 54.500

Endekste önemli seviye 54.500
08 Aralık 2011 - 09:35 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararında beklentiler doğrultusunda faiz indirimi gelmezse bu durum borsalara satış yönünde yansıyacaktır

Bugün başlayacak Avrupa Birliği liderler zirvesine odaklanılacak olması ve bu yönde temkinli iyimser bir tavır alınacağını düşünerek IMKB-100 endeksinin bugüne 55.300 (+161 puan) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Dün bir Alman hükümet yetkilisinin yaptığı negatif tondaki açıklamalarının gün içi piyasalarda yarattığı dalgalanmanın yanı sıra S&P'nin AB ve büyük Avrupa bankalarının notlarını negatif izlemeye alması ABD ve Avrupa borsalarında baskı kurarken, bu haber akışına rağmen borsalar günü yataya yakın seviyelerden tamamlayabildi. Yurtdışındaki satıcılı görüntü bir ara IMKB'de de etkili olurken, ilerleyen saatlerde herhangi bir gerekçeye bağlı olmadan gelen alım dalgası endeksi %0.8 artıya taşıdı. Yeni günün sabahına geldiğimizde, beklentilerden kötü gelen Japonya'daki çekirdek makine siparişleri ve Avustralya'daki işsizlik verilerinin Asya Pasifik borsalarının hafif ekside kapanmasına neden oluyor. Bu haber akışı çerçevesinde, ABD ve Avrupa vadeli borsalarının yatayda olması IMKB-100 endeksinin de güne benzer bir şekilde başlayabileceğini gösteriyor.
Bugün başlayacak AB liderler zirvesinde kararların yarın açıklanacak olmasına karşılık gün içinde bu yönde gelmesini beklediğimiz pek çok haberin borsalarda dalgalanmaya neden olacağını tahmin ediyoruz. Şayet bu zirveden sonuç alınabilir kararlar çıkarsa (ki son yaşanan gelişmeler bunu zaruri hale getiriyor) bu durum borsalarda yükselişe neden olacaktır. Bizim genel beklentimiz, zirve sonrası kararların kötünün iyisi şeklinde algılanacağı olduğundan bugün bir miktar risk alınarak yarına yönelik yeni hisse pozisyonu açılabilir. Bugünün diğer önemli maddesi olan Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararında beklentiler doğrultusunda faiz indirimi gelmezse bu durum borsalara satış yönünde yansıyacaktır. Şayet gösterge endeks, olası negatif haber akışıyla bugün 54.500'ün altına sarkarsa açılan yeni pozisyonların kapatılmasının yanı sıra bir miktar da mevcut pozisyonlar azaltılmalıdır.
Destekler: 54.800 - 53.800 - 52.900 - 51.800, Dirençler: 55.400 - 55.800 - 57.300
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
GUBRF, TTRAK
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)