E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste önemli seviye 67 bin---

Endekste önemli seviye 67 bin

Endekste önemli seviye 67 bin
18 Mayıs 2011 - 09:33 borsagundem.com

Endeksin 67 bin seviyesinin üzerine çıkmadığı sürece yeni pozisyon açılması önerilmiyor

Beklentilerden kötü gelen makro verilere karşılık ABD borsalarının günün 2. yarısında toparlanması, Avrupa ve Asya borsalarının artıda seyretmesi nedenleriyle IMKB-100 endeksinin bugüne 65.600 puan civarından başlangıç yapacağını tahmin ediyoruz.
Dow Jones Sanayi Endeksi üzerinde %3'e yakın seviyede ağırlığı olan HP'den hayalkırıklığı yaratan gelecek tahminlerinin teknoloji sektörü hisselerinde satış baskısı yaratması ve konut başlangıçları, sanayi üretimi, KKO, ZEW endeksi gibi ekonomik verilerin beklentilerden kötü gelmesine karşılık doların değer kazanması ve finans sektörü hisselerindeki yükselişler dün ABD borsalarının dengelenmesine yardımcı oldu. Bu kapsamda, Dow Jones günü %0.5 civarında ekside tamamlarken, S&P 500 ve Nasdaq günü sıfıra yakın seviyelerden kapattı. €/¥ paritesinin son bir haftalık dibinden dönmesi, benzer şekilde petrol ve emtia fiyatlarına gelen tepki alımları, açıklanan kar rakamlarının tahminlerden daha iyi çıkması Asya Pasifik tarafında borsaların sabah itibarıyla %1'e yakın seviyede artıda seyretmesine neden oluyor. Gerek MSCI Asya Pasifik endeksinin artıda seyretmesi gerekse ABD borsalarının günün ikinci yarısından sonra toparlanarak yataya yakın seviyelerden kapanması ve sabah itibarıyla da vadeli borsaların pozitif tarafta yer alması IMKB ve Avrupa borsalarının bugüne iyimser bir başlangıç yapacağını ortaya koyuyor. Bu nedenle, IMKB-100 endeksinin bugüne 65.600 civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz.
ZEW endeksi ve ABD'deki verilerin kötü gelmesinin etkisiyle %1'in üzerinde değer kaybeden Avrupa borsalarına karşılık IMKB'nin son yaşadığı hızlı düşüşün ardından gösterdiği tutunma isteği bu seviyelerde dengelenebileceğine dair işaretler veriyor ama yurtdışındaki bu bozuk havayla birlikte tutunma görüntüsünün ne kadar gerçekçi olduğuna dair şüphelerimiz henüz giderilebilmiş değil. Özellikle de yabancı payındaki düşüş devam ederken. Bu nedenle, her ne kadar IMKB'nin bugüne olumlu bir başlangıç yapacağını beklesek de, 67.000 seviyesinin üzerine çıkılmadığı sürece yeni pozisyon açılmasını önermiyoruz. Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, önemli bir ekonomik veri akışı olmadığını görmekteyiz. Bu nedenle, sabahki pozitif havanın zayıf veri akışı çerçevesinde sürdürülmek isteneceğini tahmin ediyoruz.
Destekler: 65.100 - 63.800, Dirençler: 66.000 - 67.300 - 68.200
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ECILC, THYAO
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)