E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yeni hedef 66 bin 500---

Endekste yeni hedef 66 bin 500

Endekste yeni hedef 66 bin 500
18 Şubat 2011 - 09:34 borsagundem.com

Analistler dünkü olumlu havanın bugün de devam ettirilmek isteneceğini ve endeksin gün içinde 66 bin 500 seviyesini test edeceğini tahmin ediyor

Açılıştan itibaren yükselişini sürdüren ABD borsalarının dünü en yüksek seviyelerden kapatmasının ardından vadeli borsaların bu sabah artıda bulunması, IMKB'de dünden gelen pozitif havanın gün açılışında da devam ettirileceğini düşüncemiz nedenleriyle İMKB-100 endeksinin bugüne 66.200 civarından başlangıç yapacağını tahmin ediyoruz.
Tüketici fiyatları endeksi ile öncü göstergeler verisinin tahminlerin altında kalmasına karşılık Philadelphia FED imalat endeksinin beklentileri aşması, İran-İsrail gerginliğinin petrol fiyatlarını yukarı çekmesiyle petrole dayalı hisse senetlerine gelen alımlar, euro/dolar paritesinin önceki gün 1.34'ü test ettikten sonra tekrar 1.36'ya ulaşması gibi gelişmeler, güne TÜFE verisinin negatif etkisiyle eksi tarafta başlayan ABD borsalarını artıya taşıdı ve ABD borsa endeksleri günü %0.3 civarında artıda tamamladı. Japonya Merkez Bankası'nın toplantı tutanaklarında ekonomiye ilişkin olumlu beklentilerin artmasına karşılık Yen'in 83.0 seviyesine doğru gerilemesi, bazı önemli Japon ihracatçı şirket hisselerindeki değer kaybı, Ortadoğu'da artan tansiyonun petrol fiyatlarını yükseltmesinin yanı sıra pamuk fiyatlarının yılbaşından bu yana %40 yükselerek tarihi zirvesine ulaşması, Tayvan ekonomisinin beklentilerin üzerinde büyümesi, Vietnam'ın faizleri artırması ise bu sabah MSCI Asya Pasifik borsalarında karışık seyirler izlenmesine yol açıyor.
Dün gün boyunca alıcılı seyreden banka hisselerinde özellikle son yarım saatte artan yabancı alımları, IMKB-100 endeksinin beklentimiz doğrultusunda günü artıda tamamlamasını sağladı. Uzun bir aradan sonra bankacılık hisselerine gelen alımlar, Morgan Stanley'in Türk hisse senetleri için tavsiyesini “Equal Weight”e yükseltmesi, son çeyrek sanayi sektörü bilançolarının iyi gelmeye devam etmesi ilerleyen günlerde endeksin 67.200 seviyesini göreceğini ortaya koyuyor (ki bu seviyenin Pazartesi gününe kadar görülmesini bekliyoruz). Bugünün piyasa gündemine önemli bir veri akışının bulunmaması ve Pazartesi günü ABD borsalarının tatil oluşunu göz önünde bulundurarak dünden gelen olumlu havanın bugün de devam ettirilmek isteneceğini ve endeksin gün içinde 66.500 seviyesini test edeceğini tahmin ediyoruz.
Destekler: 64.700 - 64.000 - 63.500, Dirençler: 66.400 - 67.200
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
GARAN, KCHOL 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)