E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEndüstri bölgesine dönüşen Tümosan’ın arazisi değerlendi---

Endüstri bölgesine dönüşen Tümosan’ın arazisi değerlendi

Endüstri bölgesine dönüşen Tümosan’ın arazisi değerlendi
06 Temmuz 2023 - 09:52 borsagundem.com

Özel endüstri bölgesine dönüştürülen Tümosan’ın arazisi daha da değerlendi.

BORSAGUNDEM.COM

Tümosan’ın (#TMSN) geçtiğimiz yıl özel endüstri bölgesine dönüştürülen arazisine ilişkin planların kesinleştiği belirtildi.

Şirket bugün KAP’a yaptığı açıklamada; Konya, Selçuklu, Dikilitaş (Büyükkayacık) Mahallesi bulunan 1.618.464,41 m² alana sahip taşınmazını kapsayan alanın, 2 Haziran 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile "TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi Anonim Şirketi Konya Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildiğini hatırlatırken alınan karar doğrultusunda hazırlanan imar planlarının itiraz görmediğini belirtti.

Tümosan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, planların Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını ve bu şekilde "TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi Anonim Şirketi Konya Özel Endüstri Bölgesi" imar planlarının kesinleştiğini belirtti.

Onaylanan imar planları ile arazi üzerinde 30 adet Sanayi ve Depolama Alanı, İdari ve Sosyal Tesis Alanı ve Teknik Altyapı Alanı parseli oluşturuldu. Sanayi ve Depolama Alanı imarlı parsellerde ise toplam 2 milyon metrekare sanayi inşaat alanı hakkı tanındı.

Aynı açıklamada parselasyon çalışma alanları içinde Özel Endüstri Bölgesine uygun yeni ulaşım ağlarının oluşturularak bölgeye yeni bir vizyon kazandırıldığı da belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tümosan, arazisi üzerinde yeni oluşan parseller ve yapılaşma hakları ile birlikte taşınmazın yatırımlarına ilave olarak maksimum bir değer katacağını belirtti.

Günün önemli şirket haberleri 06/07/2023

 

SPK'dan dört şirketin sermaye artırımı başvurusuna onay

 

Ülker Bisküvi ve Matriks Bilgi Dağıtım sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 135,20
En Yüksek: 135,30
En Düşük: 129,50
Değişim -0,59 %
FK: 23,02
PD / DD: 2,46
İşlem Hacmi 409.281.597
Toplam Adet: 3.083.264
Ağırlıklı Ort.: 131,34
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)