E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEnerji devi Gazprom’un kârı çakıldı---

Enerji devi Gazprom’un kârı çakıldı

Enerji devi Gazprom’un kârı çakıldı
05 Ekim 2024 - 18:46 borsagundem.com

Yaptırımlar ve ek vergilerle geçen yıl Kuzey Denizi'ndeki kârlarda çöküş yaşayan Gazprom, 2022’de 45 milyon euro kazanırken, kazancı 4 milyon euroya geriledi.

Kremlin'in enerji devi Gazprom’un kârı adeta çakıldı. Raporlar, 2022'de başlayan savaş öncesi kârlara dönüşün kolay olmayacağını ortaya koydu.

The Telegraph haberine göre, Rus hükümetinin sahibi olduğu Gazprom UK’nin, Companies House'a sunulan finansal tablolarına göre, vergi öncesi kârı 2022'deki 45 milyon eurodan geçen yıl 4 milyon euroya düştü.

Şirket, Hollandalı bir iştiraki aracılığıyla Rus ana şirketine 1,7 milyon euro temettü öderken, bu rakam bir önceki yıl 41 milyon euro olmuştu.

Savaş öncesi seviyelere dönmek zaman alacak

Raporlar, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden bu yana Rusya'nın en güçlü şirketlerinden biri olan Gazprom'un kazançlarındaki düşüşü gözler önüne seriyor.

Şirketin yöneticilerinin hazırlattığı yaz döneminde yayınlanan bir raporda, gelirlerin en az on yıl boyunca savaş öncesi seviyeleri aşmasının mümkün olmadığı ve Avrupa'ya gaz ihracatının 2035 yılına kadar savaş öncesi seviyelerin ancak üçte birine ulaşabileceği öngörüldü.

Gazprom gözünü Afrika'ya dikti!Gazprom gözünü Afrika'ya dikti!

 

Gazprom'un Avrupa’ya gaz sevkiyatı günlük 42 milyon metreküpü aştıGazprom'un Avrupa’ya gaz sevkiyatı günlük 42 milyon metreküpü aştı

 

Rusya, Gazprom'un yeni LNG rotasını açıkladıRusya, Gazprom'un yeni LNG rotasını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)