E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnerjisi olmayan borsada sektörler ayrışıyor---

Enerjisi olmayan borsada sektörler ayrışıyor

Enerjisi olmayan borsada sektörler ayrışıyor
11 Ekim 2024 - 08:17 borsagundem.com

Borsa zayıf seyrini sürdürürken sektörler arası performans farklılıkları ise dikkat çekiyor. Özellikle kimya ve enerji sektöründe öne çıkan şirketler, getirileriyle ayrışıyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi, son dönemde 9.000 seviyesinde yatay bir hareket izliyor. Bu dönemde, borsada sektörler arası performans farklılıkları daha fazla belirginleşiyor. Zeynep Aktaş'ın ekonomim.com'daki analizine göre, kimya ve enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketler, yılbaşından bu yana yatırımcılarına yüksek getiri sağlarken, genel olarak piyasanın görünümünde zayıflık öne çıkıyor.

Kimya sektöründe üçlü performans

Kimya sektöründeki şirketler, yılbaşından bu yana güçlü bir performans sergiledi. Sanifoam Endüstri (SANFM) %291,87 ile sektörde en yüksek getiriyi sağlayan hisse olarak öne çıktı. Onun yanı sıra, İzmir Fırça (IZFAS) %223,71ve Dyo Boya (DYOBY) %139,46 getiriyle yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. BIST Enerji Endeksinde de benzer bir durum söz konusu. Lydia Yeşil Enerji (LYDE) %211,67 ile sektörde en yüksek yıllık getiriye sahip. Diğer dikkat çeken hisselerden Ak Enerji (AKENR) ve Margün Enerji (MAGEN), sırasıyla %175,7 ve %134,6’lık yükselişle enerji sektöründe öne çıkıyor.



Endekste ağırlığı en yüksek olan 7 hisse arasında yer alan Türk Hava Yolları (THYAO) %19, Koç Holding (KCHOL) %11 ve Akbank (AKBNK) %9 ile dikkat çekiyor.

BİST'ten volatil seyreden bir hisse için tedbir kararıBİST'ten volatil seyreden bir hisse için tedbir kararı

 

Yabancılar borsada 291 milyon dolarlık satış yaptıYabancılar borsada 291 milyon dolarlık satış yaptı

 

Kurumsallar satıyor, borsa toparlanamıyorKurumsallar satıyor, borsa toparlanamıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)