E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyon faizde baskıya neden olur---

Enflasyon faizde baskıya neden olur

Enflasyon faizde baskıya neden olur
25 Eylül 2014 - 16:33 borsagundem.com

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin olarak açıklama yaptı

TCMB Para Politikası Komitesi'nin bugünkü kararlarını değerlendiren Goldman Sachs, tüm faiz oranlarının değiştirilmemesinin piyasa beklentilerine paralel bir adım olduğunu işaret etti.
TCMB açıklamasının geçtiğimiz ay ile genel olarak aynı olduğunu ifade eden Goldman Sachs, açıklamada yine kısa vadede ihtiyatlı olunmasına vurgu yapıldığını bunanla beraber daha fazla gevşeme için kapının açık da bırakıldığını belirtti. 
Goldman Sachs, TCMB'nin faizleri indirmeme kararının kurlardaki oynaklıktan, enflasyonun ısrarcı şekilde yukarı yönlü şartmaya devam etmesinden ve enflasyon bekleyişlerindeki kötüleşmenden kaynaklandığına görüşünde olduklarını ifade etti.
Goldman Sachs raporunda, "Enflasyon dinamiklerinin zorlu olmaya devam edeceğine ve bunun TCMB'nin para politikasını şartlarını 2015'de gevşetme kararı vermesini zorlaştıracağına inanıyoruz. Bizim görüşümüze göre ayrışan Fed ve ECB politika görünümlerinden kaynaklanan piyasa güçleri anahtarı anahtarı elde tutmaya devam edecekler" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)