E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyonda en kötü geride kaldı---

Enflasyonda en kötü geride kaldı

Enflasyonda en kötü geride kaldı
03 Haziran 2014 - 12:40 borsagundem.com

Goldman Sachs, enflasyonda en kötünün büyük olasılıkla sona erdiğini rapor etti

TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Goldman Sachs, esas olarak gıda fiyatlarındaki düşüşten kaynaklı olarak Mayıs ayı TÜFE rakamının beklentilerden daha iyi geldiğini vurguladı. En önemli gelişmenin çekirdek enflasyon rakamlarında olduğuna işaret eden JP Morgan, yukarı ivmede açık bir düşüş görüldüğünü belirtti. 
     
Goldman Sachs değerlendirmesinde, "Enflasyon cephesinde en kötüsü büyük olasılıkla arkamızda kaldı. TL'de son dönemde yaşanan değerlenme dezenflasyonist bir tampon sağlıyor. Haziran-Eylül döneminde baz etkisine bağlı olarak enflasyonun ve çekirdek enflasyonun gerilemesi bekleniyor. 
   
Yaşanan dezenflasyonist görünüm sürdürülebilir değil, ancak anlamlı bir üretim açığının olmadığı ortamda enflasyon beklentileri iyi çıpalanmış olmaya devam edecek. 2014 ve 2015 sonu içir TÜFE tahminlerimizi sırasıyla yüzde 8,9 ve 8,2 olarak devam ettiriyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • amma da geri kalmış??03 Haziran 2014 12:59

    2014 ,2015 8.9 ve 8.2 tahmin etmişler eğer gerçekleşirse faizler 9'dan aşağı inmez,eksi mevduat verimi de bankalardan mev.kaçırabilir ki para,tasarruf bence şu sıralar 1 milyon elde kalmış emlaka yönelebilir ilerde.öyleyse borsada da 2 sene bir şey yok demektir.