E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErbil'deki Türk yatırımcılar tetikte---

Erbil'deki Türk yatırımcılar tetikte

Erbil'deki Türk yatırımcılar tetikte
08 Ağustos 2014 - 05:15 borsagundem.com

IŞİD’in Erbil’e çok yaklaşması, gözleri bölgedeki Türk yatırımcıya çevirdi

Son iki aylık ihracatta 690 milyon TL’lik kayıp vardı. Bunun da artmasından korkuluyor.
Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberine göre bölgede tedirginlik hakim.Buna karşılık Erbil’de mağazaları şimdilik kapatmayan ve işlerine devam eden perakendeciler, yeni yatırımları için ise bekle gör politikası izliyor.

‘Ürün talebi alıyoruz’

Süleyman Orakçıoğlu Orka Group

“Bizim Erbil’de bir mağazamız var. Aynı zamanda da iki üç noktada da ürünlerimiz satılıyor. Herhangi bir sorun yok şu anda. Güvenlik önlemleri alınmış durumda. Mağazamız faaliyetine devam ediyor. Hatta Süleymaniye ve Dohuk’tan da ürün talebi alıyoruz.”

‘Tempo değişmedi’

İhsan Ateş DeFacto

“DeFacto’nun Erbil’de bulunan mağazası şehrin en güvenli bölgelerinden birinde yer alıyor. Şu an için oradaki ekibimizden konuya ilişkin olumsuz bir yorum almadık. Ve herhangi bir sorun görünmediği gibi ürün sevkiyatları ve mağazamızın çalışma temposu da her zamanki gibi devam ediyor.”

‘En güvenli bölge sayılıyor’

Hamit Akçay Kim Marketler Zinciri

“Kim Marketleri’nin Erbil’deki mağazasında ciddi bir güvenlik sıkıntısı yaşanmıyor. Şu anda Irak genelinde en güvenli bölge Erbil olarak görülüyor. Halk nezdinde büyük bir tedirginlik ve panik havası yok. İlerleyen dönemlerde risk durumu artarsa personelimizin can güvenliğini sağlama adına gerekli güvenlik artışlarını devreye sokabiliriz.”

‘Bir tedirginlik var’

Talha Çilek Çilek Mobilya

“Şu an Erbil’deki mağazamızda bir problem yok. Ancak tabii ki bizlerde bir tedirginlik var. Bayimizle sürekli iletişim halindeyiz. Sorduğumuzda bize aynen devam ediyoruz yanıtını verdiler.Mağazamızın kapanması gibi bir durum söz konusu değil şu anda.”

‘Şu an sıkıntı yok’

Murat İzci KDM AVM Danışmanlık

“Erbil’de şu ana kadar sıkıntı yok. Musul’un karışık olduğu yönünde haberler alıyoruz. Irak’ta Basra bölgesindeki AVM inşaatımız da devam ediyor. Buraya yatırım yapmayı planlayan perakendecilerde de ‘bekleyip görelim’ anlayışı mevcut. Şimdilik olumsuz bir durum yaşanmıyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)