E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErdem Başçı siyasi baskıyla mı karar alıyor?---

Erdem Başçı siyasi baskıyla mı karar alıyor?

Erdem Başçı siyasi baskıyla mı karar alıyor?
28 Ocak 2015 - 07:25 borsagundem.com

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta faiz kararını açıklamıştı. Dün ise ara kararla yeni faizi belirleyebileceğini duyurdu

Merkez Bankası eleştirilerin odağından bir türlü çıkamadı. Enflasyon rakamlarındaki düşüşe göre ara faiz kararının açıklanabileceğini söyleyen Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya tepkiler bitmiyor.
Adını vermeyen üst düzey bir bankacı, ‘TCMB enflasyondaki düşüşü geçen haftaki PPK kararında göremiyor muydu? Enflasyonun Ocak’ta neredeyse 1 puan düşeceği TCMB’nin geçen haftaki faiz indiriminde de belliydi. Siyasilerin acil PPK toplantısı çağrılarına paralel bir adım atılacağının açıklanması ve açıklamanın geçen haftaki PPK’ya göre farklı olması ve ister istemez kararların siyasi baskıdan etkilendiğini gösteriyor. Karar ekonomik nedenlerle alınmış olsa bile dışarıdan böyle görünmüyor.’ dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 28 Ocak 2015 11:07

    kardes sen bilmiyonmu bizim ülkede bükat olan yaşadı bütün kamuda hiç bir işyapmadan sabah gel aksam git ama süper maaş bunları kim düzeltecek alan kendileri veren kendileri yebobam yeye

  • dervishh28 Ocak 2015 09:21

    Bankacı abimiz çok haklı. bende aynı kanıdayım. bir şeyi de merak ediyorum merkez bankasında o kadar kişi o kadar yüksek maaş alacak ne iş yapıyor.