E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaErdem Başçı'ya sert eleştiri---

Erdem Başçı'ya sert eleştiri

Erdem Başçı'ya sert eleştiri
06 Ekim 2013 - 08:47 borsagundem.com

Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz’dan halefi Erdem Başçı’ya eleştiri geldi

Önceki akşam CNN Türk’te Taha Akyol’un hazırladığı Eğrisi Doğrusu programına katılan Durmuş Yılmaz; Taha Akyol ve CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa’nın sorularını yanıtladı. Yılmaz “Erdem Başçı geçtiğimiz günlerde kurun seviyesile ilgili bir tahminde bulundu. Siz bunu doğru buluyor musunuz? Sizin tahmininiz var mı? soruları üzerine “Bizim nesil merkez bankacıların bir ezberi vardı. Kurun seviyesi ile ilgili birşey söylemezdik. Her gittiğim yerde ‘doların fiyatı ne olacak’ sorusuna şu cevabı verirdim: ‘Bir, bilmiyorum, iki bilsem bile söylemem.’  Eğer birşey biliyor da herkesin duyacağı ortamda söylerseniz birilerine üstünlük sağlarsanız. Merkez Bankaları taahhütte bulunur. Bu, fiyat istikrarı ve enflasyon hedefidir. O da şu anda yüzde 5.5. Ben başkanken 70 günlük dalgalanma oldu. Sonra kur, başladığı seviyenin altına geldi. Ancak o zaman hasta olan bizdik. Şimdi dışarısı hasta biz sıhhatliyiz. Ben Türkiye’ye tekrar sermaye girişi olacaksa Türk Lirası’nın değerlenme ihtimali çok yüksek diyorum.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iktisat07 Ekim 2013 19:51

    erdem başçı hükümetin papağanlığını yapıyor merkez bankası başkanlığı yapsa daha iyi olur.sayın durmuş başçının yanında gerçek başkandı.

  • deniz07 Ekim 2013 04:10

    sacmalamis, Eğer birşey biliyor da herkesin duyacağı ortamda söylerseniz birilerine üstünlük sağlarsanız. mantiktan haberi yok kiskanclik sacmalamsi.

  • halden07 Ekim 2013 00:38

    durmuş yılmaz bu konuşmasıyla beni şaşırttı, "rakam vermesi yanlış..." veya "rakam vermese dah iyi olurdu..." gibi bir şey dese daha da büyürdü gözümde!

  • alptuğ06 Ekim 2013 11:20

    Şimdi gerçek bir merkez bankası başkanı var sizler artık eskidiniz lütfen emekli oldun konuşma yakışmıyor konuştukça küçülüyorsun,kıskanclık kırizinemi girdin.