E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan BM'ye çattı!---

Erdoğan BM'ye çattı!

Erdoğan BM'ye çattı!
23 Eylül 2013 - 12:15 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuarı'nın açılışında konuştu

Binlerce insanın öldürüldüğü Suriye için BM'nin karar veremediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "BM barış için kurulmuş kuruluştur. 196 üyesi var. Peki görevini yapabiliyor mu? Hayır yapamıyor. İşlerine gelmiyor. İstiyorlar ki dünyayı sadece biz yönetelim. Demokrasi diyorsak adım atılması lazım." dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuarı'nın açılışında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
"TERÖRÜN ALTINDA HIRS YATIYOR"
Ahilik teşkilatı esnafın oluşturduğu teşkilattır. Bu teşkilat toplumun tüm meseleleri ile ilgilenen ülkeyi ve halkı şekillendirmede etkili olan teşkilattır. Bizim esnafımız dükkanını dua ile açar ve hazırlıklarını yapar. Bizim esnafımız sınırsızca kazanmayı kesinlikle ayıplamıştır. Kazandığı ile yetinmek, fazlasını paylaşmak bizim esnafımızın temel değerlerinden biridir. Küreselin yereli ezdiği dünya yaşanılır dünya olamaz. Tüm dinler, kültür ve gelenekler bize sınırsızca kazanmayı ve tüketmeyi nahoş göstermiş bunu kınamıştır. Sınırsızca tüketme hırsı varsa orada adaletsizlik, yoksulluk, zulüm vardır. Yaşanan savaşlara, teröre baktığınızda altında hırs olduğunu göreceksiniz.
"KALBİ KURUTTUĞU KADAR REFAHI DA KURUTUR"
Küresel ekonomik krizi analiz ettiğinizde altında sınırsız kazanma ve harcama hırsı olduğunu göreceksiniz. Ticaretin sürdürülebilir olması için değişmeyecek şartlar vardır. Yollarda eşkıya olmayacak. Yerel ve küresel anlamda güvenlik, huzur olacak. Markalarımızı küresel hale getirirken barış ve demokrasiyi de küreselleştirmek zorundayız. Savaşlar ve çatışmalar ticaretin yollarını kapatıyor. Çocukların kimyasal silahlarla öldürüldüğü bir dünya kalbi kuruttuğu kadar refahı da kurutur.
"AYRIM YAPMADAN ORADAYIZ"
Bölgesel meselelerde halkın iradesinin egemen olduğu iktidar sistemlerini en güçlü şekilde destekliyoruz. Somali'deki yoksulluğu dünya gündemine taşıyoruz. Bir yerde deprem mi var, sel felaketi mi var. Biz oradayız. Asla bu Müslümandır, Hristiyandır gibi ayrım yapmadan oradayız. Bu millet Türk milleti şanına yaraşır olanı yapmak durumundadır. Bugüne kadar yaptık, yapıyoruz ve yapacağız.
"BM HALA KARARINI VEREMİYOR"
BM hala Suriye için kararını veremiyor. 110 bin kişi öldü. BM barış için kurulmuş kuruluştur. 196 üyesi var. Peki görevini yapabiliyor mu? Hayır yapamıyor. O zaman sorarlar niye kurduk bu BM'yi?
Bizim gençlerimiz kampanya başlattılar. Dünya 5'ten büyüktür. Bugün Somali'ye yarın bana diye düşünerek adım atmak lazım. 2 üye atılacak adımları kilitliyebiliyor. Bu sistemin dönerli olması şart. Son G-20 zirvesinde de konuştum. İşlerine gelmiyor. İstiyorlar ki dünyayı sadece biz yönetelim.
Mısır'da 70 yıldan sonra cumhurbaşkanını askeri darbeyle indirdiler. Askeri darbeden memnun olduğunu ifade eden Batılı ülkeler var. Demokrasi diyorsak adım atılması lazım. Orada binlerce insan katlediliyor. Nerede insan hakları savunucuları? Ortada yok. Suriye'de 7 milyon insan göçmen durumunda. Bu sorunları çözüme kavuşturmamız lazım. Bölgemizdeki tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye büyümeye, kalkınmaya, ekonomik reformlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Ayın 30'unda demokratikleşme paketini açıklayacağız. Ekonomiyi büyütürken geleceği dikkate alıyoruz. Türkiye yıldızı her geçen gün parlayan ülkedir. Türkiye rahatça yatırım yapılabilen ülkedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)