E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: F-35'i vermezseniz başka yere döneriz---

Erdoğan: F-35'i vermezseniz başka yere döneriz

Erdoğan: F-35'i vermezseniz başka yere döneriz
27 Temmuz 2019 - 15:23 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “F-35'i vermiyor musunuz? Peki, kusura bakmayın, biz o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz” dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.  Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

KANDİL MESELESİ KALMAYACAK: Pençe-1 ve Pençe-2 harekâtlarıyla amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmak. Bunu başardığımızda ‘Kandil’ diye bir meselemiz kalmayacak.

GEDİK AÇTIRMAYIZ: S-400’ler Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Montaj ve eğitim safhalarının ardından Nisan 2020’de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz. F-35 projesinden dışlanma tehditleri başta olmak üzere Türkiye’ye yöneltilecek hiçbir tehdit ve yaptırım ülkemizi, güvenlik önceliklerini hayata geçirmekten alıkoyamayacak. Ne pahasına olursa olsun Türkiye gemisinde delik, Türkiye kalesinde gedik açtırmayacağız.

PARAMPARÇA EDECEĞİZ: ABD ile güvenli bölge oluşturmaya yönelik görüşmeler ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın Fırat’ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Türkiye’ye yönelik gizlenemez hale gelen Avrupa ve ABD ambargoları ve bölgeye yığılan on binlerce TIR dolusu silah ve malzeme bizi terör sorununu çözmekten alıkoyamayacak. Bunun için bir yerlerden izin almaya ihtiyacımız yok. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmesini biliriz. Bugün bölgedeki yabancı güçlere güvenerek kabadayılık yapanlar yarın ya toprağın altına girecek ya da zillete razı olacak... Suriye’nin kuzeyindeki Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerime sesleniyorum: Gelin hep birlikte bu PYD denen işbirlikçi, zalim örgütü tasfiye edelim. Suriye’nin huzura kavuşmasının ilk ve önemli şartı PYD denen bu kiralık katil sürüsünü ortadan kaldırmaktır

KUSURA BAKMAYIN: F-35 ile ilgili 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. Şu ana kadar dördünü teslim ettiler ve ülkemize gelmesine müsaade etmiyorlar. Ondan sonra ‘Patriot’u niye bizden almadınız da gidip S-400 aldınız?’ diyorlar. Ya biz yaptığımız sözleşmeye uyarız. Sayın Obama döneminde, bize verilmesi gerekenleri alamadık. ABD’nin kongresine sesleniyorum; Paramızla almak istiyoruz, vermiyorsunuz. O zaman kim verirse ona gideceğiz. F-35 vermiyor musunuz? Peki, kusura bakmayın, biz o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz. Bu konuda çalışmalarımızı yaptık, yapıyoruz.

BOEİNG MESAJI: Sayın Trump’a Osaka’da ‘Bakın biz sizden her ne kadar Patriot şu ana kadar almadıysak da 100 tane yeni nesil Boeing uçağı alıyoruz. Bu bir alışveriş değil mi?’ dedim. Biz iyi müşteriyiz. Ama böyle giderse biz bu konuda da düşünmek zorunda kalacağız, ister istemez.

‘İhanet içinde olan bedelini ağır öder’

7. Olağan Büyük Kongre sürecimizi sonbaharda başlatacağız. Önümüzdeki haftalarda 31 Mart seçimlerinde en yüksek oyları aldığımız şehirlerimize teşekkür ziyaretlerine başlayacağım. Sağda solda birçok dedikodu var. Birileri parti kuruyormuş, şunu yapıyormuş, bunu yapıyormuş. Hiç bunları kafanıza takmayın. Çok içimizden ayrılıp da parti kuranları gördük. Şu anda sorsam adını sanını bilmezsiniz. Çünkü bu tür ihanetlerin içerisinde olanlar bu işin bedelini ağır öderler. Ben inanıyorum ki sizler beldelerinizde, ilçelerinizde, illerinizde dimdik durmak suretiyle bu tür adımlara yer vermeyeceksiniz, bunlara imkân tanımayacaksınız.

BAYRAĞI DEVRET: Bundan sonraki ilk seçim 2023 Haziran’ında yapılacak. 4 yıl sonraki seçimlerde milletimizin karşısına, kurulduğu günkü heyecanıyla ve artık 22 yılı bulacak tecrübesiyle bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Sizlerden şehirlerinize döner dönmez partimize gönül vermiş her bir kardeşimize ulaşmanızı istiyorum. Kendinde hamallığını üstlendiğimiz mukaddes yükü taşıma mecali bulamayan, kimseden ikaz beklemeden bayrağı derhal bir sonraki dava arkadaşına bırakmalıdır.

‘Biz tek adam değiliz’

Yeni yönetim sisteminden çok rahatsız beyefendi. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam, tek adam diye nakarat yapıyor. Bu tek adam, benmişim. Tek adamlığı biz sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, ancak CHP eliyle yönetilir’. Siz devleti böyle yönettiniz, onun için batırdınız, bitirdiniz. Bu ülke güdümlü demokrasiyi CHP’den öğrenmiştir. Bay Kemal, Türkiye bizim dönemimizde asla emir alan bir hükümet olmamıştır. Sizin geçmişinizde olanların Amerika’daki liderler karşısında nasıl el pençe divan durduğunu biz çok iyi biliriz.

TERÖRİSTLER SENİ KURTARAMAYACAK: Emir alıyor muyuz, almıyor muyuz, göreceksiniz. Ama sen alırsın. Senin cibilliyetinde var. O güvendiğin teröristler seni kurtaramayacaktır. Onlarla el ele kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürümen seni kurtarmayacak.

BM KONUŞMAMI İZLE: ‘Türkiye’nin dünyada itibarı zedelenmiş’ gibi saçma sapan şeyler söylüyor. Sen dünyada kaç ülkeyi gezdin, nerede hangi itibarı gördün de konuşuyorsun? Senin dünyada ne itibarın var? Sosyalist Enternasyonal filan var ya oralara arada sırada bunları çağırıyorlar, itibar gördük zannediyor. Benim BM Genel Kurulu’ndaki konuşmalarımı saptıracak kadar her yalana başvuruyor. Bak izle, bu sene BM Genel Kurulu’nda nasıl bir konuşma yapacağım.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • R.Demir29 Temmuz 2019 11:04

    Reis sıra F 35 tazminatın da bastır Durmak yok yola devam Allah Senin ve Ümmetin yardımcısı olsun Amin

  • ...28 Temmuz 2019 12:04

    nato nun ne faydasını görduk ? ırakda, israilde, filistinde, suriyede, nato kendi düşmanlarına karşı sözde türkiye yi koruyordu. suriye bie saldıracakmış gibi, iran bize saldıracakmış gibi, rusya bize saldıracakmış gibi. aslında Türkiye natodur, uçaklarımız incirlikden kalkar ve ortadoğuda bombalamalara katılır diyordu nato ülkeler... çünkü türkiye ye saldırırsa, türkiye savaşa girecek, türk halkı ve askeri düşmana hucum edecek, natoda turkıye saldırıları için destek verecek... hepsi dümen, hikaye, senaryo... natonun faydasını ne pkk-ne pyd-ne terör örgütlerinde görmedim. ama iran abd ile savaşa girerse, abd uçakları ingiliz alman fransız vb. turkıyeden uçakcan ıranı bombalıcak. iran kazala incirlik ve üslere roket attarsada, turkıye savaşa girecek kara gucu nato askerleri ile irana saldıracak. abd nin turkıye sevgisi bukadar.biz ne iran ne rusya ne suriye kimsele düşman değiliz aslında.  

  • Devran28 Temmuz 2019 01:29

    F-35 e verdiğimz paraları istteyelim ve bundan daha iyi uçakları Rusyadan alalım. Bizi buna mecbur ediyorlarsa niye dert edelim... 

  • Veryansın27 Temmuz 2019 23:25

    Başka uçaklar alalım ki natoya, abd ye muhtaç kalmayalım

  • erol g.27 Temmuz 2019 21:27

    BAŞKA YÖNE/YÖNLERE DEĞİL KENDİ İNSANIMIZA/MÜHENDİSİMİZE/İŞÇİMİZE/KÖYLÜMÜZE DÖNELİM Bizim mühendislerimize görev verilir çalışma araştırma test etme imkan/mekan sağlanır f 35 den f 22 den çok daha kaliteli uçakları üretirler ELİN SINIRLI SAYIDA SİLAHIYLA/SİLAHLARIYLA GÜVENLİĞİMİZİ KISMEN/KISA SÜRE İÇİN SAĞLARIZ BİR GÜN ÜRETMİYOR/ÜRETEMİYOR/ÜRETTİRMİYOR/ÜRETMEYİ ENGELLİYOR OLMANIN SIKINTISINI ÇEKERİZ/ÇEKEBİLİRİZ

  • HALİL TÜRK27 Temmuz 2019 17:58

    Sanki babasının hayrına veriyorlar F 35 leri üretici ve ortak olmayan ülkelere kafalarına ve istediklerine satıyorlar bize gelince ise bunları bize koz olarak kullanıyorlar.bizde başka yerden alınca acışıp ağlıyorlar ve ortalığı kartıştırıyorlar.sanki para ile değilmi bu uçağın kralını zamanı gelince yapacağız akat o zamana kadar da ihtiyaçlarımızı gidermemiz gerekmektedir.Trump gerçekleri görüyor fakat onun güçü yoktur.abd yi Yahudi masonlar ele geçirmişler pentegon, centrom ve milletvekilleri ve senatörler üç başlı olarak yönetmektedirler fakat milletvekilleri formalite.abd yavaş yavaş dünya da dolar ve askeri güçünü kayıp etmeye başlamıştır.bu uçağı bence rusya dan alacak ise suv 35 değil de 5.nesli olan suv 57 almayıyor ve ortak üretim şeklinde olur ise daha iyi olur.