E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Gerekirse Suriye'de mülteci şehri kuracağız---

Erdoğan: Gerekirse Suriye'de mülteci şehri kuracağız

Erdoğan: Gerekirse Suriye'de mülteci şehri kuracağız
31 Ekim 2019 - 22:29 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gerekirse Tel Abyad ile Rasulayn arasında bir mülteci şehri biz kuracağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

- Her arayan bulamaz ama bulanlar sadece arayanlardır. Bu söz en çok bilimsel çalışmalar için geçerlidir. Bizlere düşen en doğruyu en güzeli aramak ve insanlığınn hizmetine sunmaktır.

- Bugün Türkiye Sağlık alanında dünyanın en önde gelen ülkelerinden biridir.

- Tüm dünyada örnek alınan bir sağlık reformunu kısa sürede hayata geçirdik.

- Sağlık çalışanlarının sayısı 1 milyon 24 bine ulaştırdık.

- Hedeflediğimiz düzeyde en makul maliyetle sağlık hizmeti vermeyi başardık.

- Bugün birçok ülkeden gelen heyetler sağlık sistemimizi inceleyip kendi ülkelerine uyarlamaya çalışıyor. Obama da yapmaya çalıştı ama yapamadı.

- Yerli ilaç, aşı ve cihaz üretimini, öyle sadece adı yerli, kendisi yine dışa bağımlı şekilde değil, formülünün geliştirilmesinden nihai ürüne kadar tüm aşamalarıyla kendimize ait hale getirmekte kararlıyız.

- Yerlileşmeye gizli bir direniş var. Yapılan tüm engellemeleri daha yakından takip altına alacağız.

- Tıp ve ilaç biliminin gayretleriyle ortalama hayat süresi uzadı.

- Suriye gibi büyük yıkımlara uğrayan ülkelerde yaşan süresi 74'den 60'lara geriledi.

- Silahlanmaya harcanan paranın sadece bir kısmıyla dünyada ne aç ne de temiz su sıkıntısı kalmayacağına dikkat çekerim. Hep birlikte dünyamızı daha yaşanır hale getireceğimize inanıyorum.

- Siyasetçilere bilim adamları yol gösterir. Türkiye hem kendi toprakları içinde hem de bölgesinde yaşananlara daima insan merkezli yaklaşıyor.

- İnsanların ve toplumların daha adil bir gelecek konusundaki ümitlerini canlı tutmak hepimizin görevi.

- Her an havan toplarının, füzelerin atıldığı dönemde sağlıkçıların dur durak bilmeden hizmet vermesini tebrik ediyorum.

- Ülkemizdeki sığınmacıların hepsi de tüm şehirlerimizdeki sağlık kurumlarından hizmet alabiliyor.

- AB başta olmak üzere tümüyle bizim sadece sivil toplum kuruluşlarımıza gelen destek nedir biliyor musunuz 3 milyar avro. Bizim yaptığımız yatırım 40 milyar doları aşmıştır. AB'den biz daha mı zenginiz böyle bir durum mu var? Yok. İşte bu bizim medeniyetimizin bize yüklemiş olduğu görevdir.

- Suriye krizi boyunca neredeyse attığımız her adımda biz yalnız bırakıldık. Suriye'de oluşturduğumuz güvenli bölgeler ülkedeki en huzurlu ve güvenli bölgelerdir.

- Tel Abyad ile Resulayn arasında gerekirse mülteciler şehirlerini biz kuracağız.

- Pakistan'da meydana gelen tren yangınında hayatlarını kaybeden 65 kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adaletli olun01 Kasım 2019 11:39

    Mülteci şehrinin parasını bazı petrol kuyularına çöküp yapmalıyız yada abd, ab , bm den para talep etmeliyiz.. Yok mülteci şehri kur parasını halktan al, sonra cengiz limak kolin kalyona ihaleyi ver. Komisyoncular alacağını alsın. Müteahhit, siyasetçi mutlu olsun halk vergiler altında ezilsin mutsuz olsun olmaz aga

  • zam01 Kasım 2019 07:12

    El insaf artık zam zam tikandik bütçeyi carcur etmeyin....

  • vergi01 Kasım 2019 07:06

    Evet onuda biz yapalim bizde nereden ek vergi aliriz onu düşünelim....Yazık halimize ...

  • Türk.01 Kasım 2019 02:52

    Daha Suriye devletinin ne olduğunu bilmeyenler burda boş boş yazıyor. Muhaberat teşkilatı kimin nerde ne yaptığını neyi var neyi yok hepsini bilir. İç savaşı çıkaran israikdir sebebide katardan Suriye üzerinden doğalgaz boru hattı projesidir. Bunu engellemek için iç savaşı İsrail çıkardı. Camilere silah yigdi bir el patlattı sonrası çorap söküğü gibi geldi. Tayyip Erdoğan kaç defa dedi Esed'e aman yapma biraz hak ver vatandaşına dedi hatta ordaki Kürtlerin resmi Suriye kimliği bile yoktu. Tayyip Erdoğan çok merhametli bir insan hep ondan ihanete uğramış. Lütfen Türk devletinin yanında olun.

  • Haketmiyor çoğu 01 Kasım 2019 01:36

    Reis bu kadar bedava tedavi , sosyal devlet anlayışı ülkeyi batırır. Halktan daha fazla pay alınmalı. Öyle herkes habire hastaneye gidememeli. Grip olan gece acile gidip gerçek acillerin hakkını çalmamalı. Cahiller herşeye kolay ulaşmamalı yoksa kendini geliştirmiyor. İlaçlar israf ediliyor, kişisel bakım yok adam dişine bakmaz habire dolgu, protez, temizlik, habire antibiyotik, ağrı kesici yazdiranlar var. Temizliğine dikkat etmez kıl dönmesi olur, elini yıkamaz ona buna hastalık bulaştırır. Spor yapmaz orası burası ağrır dr dr gezer durur. Habire fizik tedavi alıp devleti ziyana sokan çok. Hastane asansörlerinde bile sakatlar sıra beklerken yürüyebilen sağlam insanlar utanmadan asansörleri dolduruyor, 1 kat merdiven çıkmıyor.Oy uğruna düzen bozulmaz. Avrupa,abd gibi olmalı kendine dikkat edecen ki dr a az gidesin cebinden paran gitmesin. Sağlık yarı paralı olmalı. Herkes çok şımardı.

  • Sdk31 Ekim 2019 23:18

    Ya dünyanın enayisi bizmiyiz... Mülteciler ne Suriye ne Türkiye istiyor... Adamlar salın bizi Avrupaya gidelim diyor... Biz zorla burda tutup sizi Avrupa ya göndermeyiz bütün pisliğinizi burada yapın diyoruz... Tam bir kerizlik misali dünya para harcıyoruz... Şimdide evlerini yapacakmışız... Yarın iyiliği kim bilecek...

  • Akıl lazım..31 Ekim 2019 23:05

    Bu şehrin parası AKP kilerden karşılanmalı, sonuçta sizin yanlış politikalarınızın sonucu, maalesef bu ülkede her yaptığınıza doğru diyecek insanlar var.

  • kadir ekici31 Ekim 2019 22:45

    sayın cumhurbaşkanı;bahsettiğiniz şehrin parasını milletvekilleri,bürokratlar, subaylar,polisler ve maaşı 3500 liradan fazla maas alan emekliler karşılasın. açlık sınırının altında maaş alanlara yeni vergiler getirerek finanse etmeyiniz.

  • Uzay31 Ekim 2019 22:07

    Ülkemizdeki Suriyeliler için oluşturulacak güvenli bölge için sadece Türkiye taşın altına eline koymamalı.Ülke olarak 50milyar dolara yakın harcama yaparak zaten gerekli özveriyi gösterdik.Ekonomi olarak sıkıntılarımız var.Bu konu ile ilgili başka devletleri bu işin içine nasıl katarız diye beyin fırtınası yapmalıyız.Artık ekonomimiz bu büyük harcamaları kaldıracak durumda değil.Güvenli bölge diğer ülkelerle birlikte yapılırsa ekonomimiz zarar görmez.Suriyeliler bu bölgelere yerleştirildiğinde bizim iç ekonomimize iş aş kira satılık ev gıda fiyatları gibi konularda pozitif bir yansıma mutlaka olacaktır.Sayın Cumhurbaşbakanımızın attığı bu adımda diğer ülkelerin bizi desteklemesi için adımlar atması istenecektir.Bu Barış Pınarı Harekatı hem terörün temizlenmesi uzaklaştırılması ve Suriyelilerin burada oluşturulacak güvenli bölgeye yerleştirme amacı vardır.Zaruriyetten bu büyük adım atılmıştır.