E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Kadınlara eziyet eden bir toplumun geleceği aydınlık olamaz---

Erdoğan: Kadınlara eziyet eden bir toplumun geleceği aydınlık olamaz

Erdoğan: Kadınlara eziyet eden bir toplumun geleceği aydınlık olamaz
08 Mart 2020 - 15:39 borsagundem.com

Erdoğan 'Türkiye'nin Kahraman Kadınları' programında yaptığı açıklamada "Kadını insan değil meta olarak gören, sırf cinsiyeti yüzünden eziyet eden hiçbir toplumun geleceği aydınlık olamaz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye'nin Kahraman Kadınları' programında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Ülkemizin ve dünyanın tüm kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum.

Şehitlerimizin özellikle yakınlarına istihdamdan eğitim, öğretime kadar tüm meselelerini çözmeye çalışıyoruz.

Üzerinde bulunduğumuz bu vatanı vatan yapan şehitlerimizin kanlarıdır. Şehitler Tepesi boş değil. Şehitler Tepesini bekleyen kahramanlar oldukça bayrağımızı indirmeye, ezanlarımızı susturmaya, istikbalimizi karartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Kadınlara göstereceğimiz saygı tüm insanlık adınadır. Erkek olarak kendimiz için ne istiyor, bekliyorsak kadınlar için de aynı duygular içinde olmamız gerekiyor. 

Kadını insan değil meta olarak gören, sırf cinsiyeti yüzünden eziyet eden hiçbir toplumun geleceği aydınlık olamaz. Kadınlara göstreceğimiz saygı tüm insanlık adınadır. Bizim kadına bakışımız, açık ve nettir.

Suriye'de uzun yıllardır süren krizin yol açtığı yıkıntılara baktığınızda altında çocukları ve kadınları göreceksiniz.

Her krizin en ağır faturasını çocuklarıyla birlikte kadınlar ödüyor. Örneğin Suriye'deki manzara bizim yüreğimiz dağlanırken insanlık maalesef buna sessiz. Yunan askeri Ege'yi geçmek isteyen insanların botlarını şişliyor. Batı'nın bu durum klarşısında sesi çıkmıyor.

Yunan askerleri o botları şişleyerek egenin dalgalarına onları bırakırken anneler ve çocukları ölüm kalım mücadelesi orada vermiyor mu? Batının bütün bunlar karşısında yüreği yanıyor mu hayır. Sesi çıkıyor mu hayır. Bu tablo karşısında kalbi titremeyenin insanlığından şüphe etmek gerekir. Ben şüphe ediyorum.

Avrupa kapılarına dayanan yüz binlerce insan arasındaki kadınlara yapılan eziyeti kimsenin kınadığını işitmedim.

Yunanistan'a göçmen çağrısı

Ey Yunanistan bu insanlar sende gelip kalmayacak. Sana çağrımdır... Senden gelip geçecek Avrupa'nın bir başka ülkesine geçecek. Biz size dedik bu böyle giderse kapıları açacağız. Siz inanmadınız.  Sende kapılarını aç ki açtılar. Bu yükten kurtul. Gitsinler Avrupa'nın diğer ülkelerine. Bu işin başka yolu yok. Adil bir yük paylaşımı diyorsak buna ortak arıyoruz , bizde hala 3,5 milyon mülteci var. Kapımıza dayanan bir buçuk milyon mülteci var. Geçici de olsa bir ateşkes imzaladık. Temenni ederim ki bu burada kalır.

Vicdanı nasır tutmuş dünyanın  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlaması riyakarlıktır. Ne zaman 8 Mart'ı tüm kadınların meselelerinin konuşulduğu tarih haline getirirsek, gerçek kadınlar gününe kavuşuruz.

Tüm mevzuatımızda kadınların haklarını korumaya, ayrımcı uygulamaları ortadan kaldırmaya yönelik çok ciddi düzenlemeler yaptık

Aile merkezli, adil ve uyumlu bir toplum yapısı, geleceğimizin teminatı olarak görüyorum. Üniversitelerde ve bankacılık sektöründe kadın oranı erkekleri geride bıraktı.

Yarın Belçika'da AB yetkilileriyle bir toplantıya katılacağım. Temenni ederim ki daha farklı neticeler alarak inşallah döneriz. AB ile yaptığımız anlaşmanın kendi tarafımıza yönelik görevleri yerine getirdik. AB taahhütlerini yerine getirmedi. 4 milyonu bulan sığınmacıya yüksek insani standartları sağladığımızı kimse inkar edemez. 40 milyar doların üzerinde destek sağladık.. AB'den 3 milyar Avro geldi.

İdlib'de son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından ülkemizdeki yabancılara diledikleri yerlere gitme imkanı tanıdık.

(Yunanistan'ın göçmenlere saldırısı) İnsanlık dışı eylemlere karşı kimse sesini çıkarmıyor. Hatta destek veriyorlar.

Türkiye'nin müdahalesi olmasaydı Suriye'de hayatını kaybeden 1 milyon insan sayısına İdlib'de en az bu kadar daha etkilenecekti.

Türkiye Suriye topraklarını ilhak ve işgal etme gibi bir amacı asla olmadı. 

Ülkesinin üçte biri PKK/YPG işgalindeki bir rejimin tüm gücünü İdlib'e yöneltmesi derdin başka olduğunu gösteriyor.

Bahar Kalkanı Harekatı

Rejimin 3 bin 400 unsurunu etkisiz hale getirdik.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdulkani 08 Mart 2020 22:36

    Bu ülkede herşey sözde bana göre KADININ ADI YOK yazık din iman edebiyatı ile kadınlarımız katlediliyor yazık

  • Akakaka08 Mart 2020 21:57

    İşte o yüzden geleceğimiz hep karanlık REİS. Emrinizle bugün taksimde polis yine kadınlara saldırdı.

  • Erol g.08 Mart 2020 21:54

    DİYANET MEALİ NİSA 34 MEALİNDE ... /.../KADINLARI DÖVÜN YAZIYOR DİĞER MEALLERDE YAZMIYOR DÖVME İŞİNİ GENELE YAYIYOR KOCA DA DÖVEBĶBİLİR BABA DA DÖVEBİLİR KARDEŞ DAYI AMCA DA DÖVEBİLİR HATTA AKRABALIK BAĞI OLMAYAN GÖREVLİLER DE DÖVEBİLİR bu MEAL değiştirilmez ise meali yazanlar görevlerinden alınmaz ise dövmeler öldürülmeler azalmaz AFGANİSTANA DÖNERİZ/BENZERİZ/BENZEDİK BİLE

  • Deli Dumrul 08 Mart 2020 21:47

    Evet erkeğe şiddet le olur....

  • hasan08 Mart 2020 21:36

    istanbul sözleşmesini almanya da kabul etti. kadın kocaısnı şikayet edince delili getir diyor. bu ülkede ise kadının beyanına bakarak koca evden uzaklaştırılıyor. ha bi de kocanın ikinci evi var da oraya gidecek. evinden uzaklaştırılan erkek ne olur siz söyleyin, katil olur. işte şiddet burada başıyor.kadının beyanı esastır. geçmiş olsun erkek milleti. ya hiç evlenmeyin ya da evlilik sözleşmesi imzalayın evlenmeden önce. yoksa haliniz yaman.  istanbul sözleşmesi ve nafaka kanunu bu dine ihanettir. islama ihanettir. bu sözleşmelerin altına imza atanlara duyurulur.

  • Misafir08 Mart 2020 21:26

    Şakacı şirin ama hiç güldürmeyen modelinden

  • Sadece Riyakarlık08 Mart 2020 21:15

    Erdoğan rejiminin polisleri bugün 8 mart kadınlar gününde Taksim meydanında kadınlara müdahelede bulunmuş maalesef,

  • Kkkk08 Mart 2020 20:48

    Kadını erkeği olmaz insan hakkı hukuku vardır. Adalet adalet adalet bizim ülkede olmayan şey. Geç gelen adalet adalet değildir

  • : )08 Mart 2020 19:57

    10 yıl önce 1 erkek 4 kadınla evlenebilir diyenler vardı... bayada sesleri çıkmıştı. Neyseki, güçlü kadınlar o sesi çıarktanları tek tek diskalifiye etti.  kadın zaten güçlü, sendne güç alacak hali yok. hukuk olsun, adma kayırmaca olmasın, işi bilenler hak ettikleri konumda görevli olsun. zaten sistem kendını onarır.

  • aytek08 Mart 2020 16:05

    Kadın Cinayetleri'ni Durduracağız Platformu'nun verilerine göre 2013 yılında 237, 2014 yılında 294, 2015 yılında 303, 2016 yılında 328, 2017 yılında 409, 2018 yılında 440 kadın öldürüldü. bilin bakalım bu hangi ülkede oldu. bu ülkede 18 yıl görev yapan hükümet kim? adama gülerler..

  • gardaş 08 Mart 2020 18:34

    Veriler ortada. Yüreğinize sağlık

  • Yeni Türkiye 08 Mart 2020 18:02

    Utanmasan öldüren CB diyeceksin. Sonuna kadar Başkanın yanındayız. Siz sevseniz de sevmeseniz de...