E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan konuştu, tepkiler yağdı!---

Erdoğan konuştu, tepkiler yağdı!

Erdoğan konuştu, tepkiler yağdı!
21 Ağustos 2013 - 08:54 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın il başkanları toplantısında söylediği sözler çok sert tepki aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var, elimizde belgesi var" sözlerine ABD'den yanıt gecikmedi. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Erdoğan'ın sözleri saldırgan, delilsiz ve yanlış" diye konuştu. Erdoğan’ın sözlerine İsrail ve Mısır’dan da tepki geldi.
ABD yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’daki darbenin ardında İsrail’in olduğu yönündeki sözlerini “güçlü biçimde” kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, “Başbakan Erdoğan’ın bugünkü sözlerini güçlü bir biçimde kınıyoruz. İsrail’in Mısır’daki olaylarda bir şekilde sorumluluğu olduğunu söylemek saldırgan, delilsiz ve yanlıştır” dedi. Earnest ayrıca bu tür ifadelerin bölgedeki tüm ülkelerin yapıcı işbirliği gereksiniminden uzaklaşmalarından öte bir işe yaramayacağını belirtti. Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var, elimizde belgesi var" demişti.
'MISIR'LA İLGİLİ DEĞERLENDİRME SÜRÜYOR'
Öte yandan ABD'nin Mısır'a yaptığı yardımları kestiği yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını söyleyen Earnest, gazetecilere yaptığı açıklamada, Obama yönetiminin bu konudaki değerlendirmesinin henüz tamamlanmadığını belirtti. Vermontlu Demokrat Senatör Patrick Leahy'nin sözcüsü David Carle, CNN'e yaptığı açıklamada ABD'nin Mısır'a yaptığı askeri yardımın "şimdilik durdurulduğunu" söylemişti. Ancak Carle yardımın kalıcı olarak durdurulması yönünde bir karar alınmadığını belirtmişti. Söz konusu haber ilk olarak ise Daily Beast muhabiri Josh Rogin tarafından duyurulmuştu.
ERDOĞAN'A İSRAİL VE MISIR'DAN DA TEPKİ VAR

Başbakan Erdoğan’ın sözlerine İsrail ve Mısır’dan da tepki geldi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ismi gizli tutulan bir danışmanı Reuters'a yaptığı açıklamada Erdoğan’ın sözleri için “Saçmalık” ifadesini kullandı.
İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni’nin bir sözcüsü ise “İsrail ve Livni ile Mısır’ın içişleri arasında bir bağ kurma yolundaki her çaba temelsizdir” dedi.
Mısır resmi haber ajansı MENA ise bazı Mısırlı bakanların “sağlıklı ya da adil” olan hiç kimsenin bu sözleri kabul edemeyeceğini söylediğini yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fb21 Ağustos 2013 20:36

    herseye salca oluyorsun kendi basını yıyeceksin küçük dağları ben yarattım havasındasın

  • hüseyin21 Ağustos 2013 18:21

    Sayın 'vatandaş' ne güzel görmüş işin aslını.Düşünmeden yazanlar o yazıyı düşünerek okuyun.

  • darbee21 Ağustos 2013 16:51

    darbecilerin ilk işi yahudileri ihya etmek olmadı mı..

  • tatlı21 Ağustos 2013 14:09

    memlekette amma da Yahudi ve Amerika avukatı varmış

  • frk21 Ağustos 2013 13:55

    Her doğru her yerde söylenmez.haklıyken haksız duruma düşeriz.dünyadaki dengeleri gözetmeden çocuksu çıkışlar ülkeye zarar verir.hükümet kendini revize etmez,ülke ıçinde ve dışinda diyalog yoluna girmezse sonu çok yakın,inşallah bu süreç topluma pahalıya mal olmaz.

  • Sizi kimse takmıyor21 Ağustos 2013 12:25

    Erdoğan'ın gidişi yaklaştıkça agresifliği artmaya başladı. Sonunun geldiğini artık iyice görüyor. Mısır, Suriye Türkiye'nin sorunları değil. Nedense başbakan Mısır'la yatıyor, Mısır'la kalkıyor. Akp hükümetini dünyada hiç kimse takmıyor.

  • potomyalı 21 Ağustos 2013 12:24

    Sayın başbakan birazda Türkiye ile ilgilense iyi olacak.Suriyede fiyasko şimdide Mısırda tam fiyasko olacak .Başbakan Türkiye başbakanımı yoksa arapların liderimi anlayamadık..

  • rözer21 Ağustos 2013 11:48

    Hiç belgelerden bahsediyorsunuz,görelim diyen yok.O zaman bu tepkiler suçluluğun neticesi olabilir mi,diye akla geliyor.

  • ahmet21 Ağustos 2013 11:35

    Yorumlara şöyle bakıyorumda içimizde ne kadar çok baltacı varmış, uyan ey Türk milleti gün birlik ve beraberlik günüdür. Uyanki senin sonunda mısır,suriye olmasın

  • necod21 Ağustos 2013 11:32

    mısırdan suriyeden bize ne sen kendine bak önce dünyanın bekcimiyiz her yere burnumuzu sokuyoruz

  • ŞAH İSMAİL HATAYİ21 Ağustos 2013 11:14

    camide içki içildinin yok kadına saldırdılar BUNLARINDA GÖRÜNTÜLERİ VARDI demi.ama yok osmalıyı yıkan sadece “YALANLARDI” ne değişti.

  • ihsan21 Ağustos 2013 10:57

    komşularla aranızın bozulmasını gerektiren bir açıklama yapmamış . bu kadar korkmayın ! israil hükümeti mavi marmara olayında komşularını hiç düşündümü? yada filistin topraklarına çökerken filistini düşündümü?korkup kuyruk sıkıştıracağına bildiklerinden şaşmayan lider her zaman daha iyidir .

  • K21 Ağustos 2013 10:39

    Her seçim öncesi ülkedeki Siyonist ve ABD karşıtlarının oylarını kazanmak için sonunu düşünmeden yapılan artistlikler bunlar ... Geçen Seçim One Minute dı şimdi belge çıktı :) Hayır elinde belge olsa ne olacak ne bekliyosun adamların evet biz yaptık deyip tüm dünyanın da sana bunu açığa çıkarttığın için teşekkür etmesini mi :) yakında vize kalkan ülkeler tek tek vize talep edip yurtdışında türk vatandaşları terörist muamelesi gördüğünde aklınız başına gelir inşallah , bu kafaylada bize olimpiyat verirler hiç merak etmeyin onun vebalini de sağa sola maletmeye çalışmayın , mağdurlar partisi ...

  • flamenco7221 Ağustos 2013 10:30

    Laiklikle Müslümanlık Ters mıknatıslanma yapar diyen de Mısır'a ve Mursi'ye laik bir Anayasa yapın diyen de sayın başbakan değil mi?.. Mısır'da Müslümanlarla laikler arsından "ters mıknatıslanma" oldu işte..Ordu "Laik bir Anayasa yapın önermesini ciddiye almış görünüyor..Şu halde Ters mıknatıslanmanın sebebi ne ola ki:):)

  • vatandaş21 Ağustos 2013 10:10

    Akpnin son günlerdeki dış politikaya yönelik söylemleri takma sakala talip olan tabanındaki bazı gruplara yönelik iç politika malzemesi değilde samimi fikirleri ise; başı büyük belada demektir.Sonuçta tam bilinçli bir seçmen tabakası yok.Kaldı ki;ülke siyasetinin bavullarla,kasetlerle belirlendiği bir ülke burası.Yarın öbür gün bir bakmışsın yeni bir bavul gelir.İşin ilginç yanı bavulu dolduran aynı çevreler olur ama sadece hamalı farklı olur.Bakalım daha neler göreceğiz.Ülke çıkarı için herkez gereken özeni göstersin...

  • Murat21 Ağustos 2013 09:57

    Türkiyeyi ne hale soktular. Sn Başbakana ve dış işleri bakanına birileri Türkiyeyi temsil ettiklerini hatırlatmalı. Konuşmaları ve saldırganlıkları ülkemizi derin bir yalnızlığa itti ve saplantıları bize çok pahalıya mal olmaya başladı. Yeter artık yaa.

  • TT21 Ağustos 2013 09:49

    Komşularla aramızı bozması kesmedi şimdi dünya ya saldırıyor ... Bu kafayla git sen verirler sana olimpiyatı hiç merak etme :)

  • cc21 Ağustos 2013 09:14

    Dış politik hatalar zinciri büyüyerek devam ediyor,bunun meyvelerini bize bir şekilde toplatacaklardır.