E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan Minsk Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi---

Erdoğan Minsk Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi

Erdoğan Minsk Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi
11 Kasım 2016 - 15:12 borsagundem.com

Belarus’ta bulunan Minsk Camisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Belarus'un başkenti Minsk'te 54 yıl önce yıkılan Minsk Camii, Türkiye'nin katkılarıyla yeniden inşa edildi. Yapımına daha önce başlanan ancak tamamlanamayan caminin inşaatını 2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı üstlendi. Yapımı tamamlanan cami yaklaşık 7 milyon dolara mal oldu.

Minsk camii açılışında konuşan Erdoğan şunları söyledi

"Bu caminin Minsk şehrine kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu ibadethane Türk-Belarus dostluğunun da simgesi olacaktır. Belarus farklı köken ve inanca sahip insanların aynı çatı altında huzur ve barış içinde yaşadığı bir ülkedir. Belarus'un bu özelliğinin, içinden geçtiğimiz sıkıntılı dönemde çok değerli olduğuna inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Belarus’ta

ADETA VEBA GİBİ YAYILIYOR

Bu güzel manzaraya maalesef dünyanın birçok ülkesinde rastlamak mümkün değildir. Avrupa'nın ülkelerinin bir kısmında hoşgörüsüzlük, kendinden olmayanı düşman görme gibi hastalıklar adeta veba gibi yayılıyor. Sırf kimliği, inancı, kılık kıyafeti farklı olduğu için insanlar ayrımcı politikaların, şiddetin muhatabı olabiliyor. Bilhassa canlarını kurtarmak, kendilerine güvenli bir gelecek kurabilmek için mazlumların Avrupa kapılarına dayandıkları, buralarda yaşadıkları dramları hepimiz izliyoruz. Türkiye olarak 6 yıldır Suriye ve Irak'tan ülkemize gelen mültecileri burada anlatacak değilim. Onlara ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Çünkü inancımızın gereği budur. Bombalar altından kaçan insanlara kapılarımızı kapayamayız. Ben açılışını yaptığımızın bu cami kendisinin ülkesindeki Müslümanları sahiplendiğini Sayın Lukaşenko, hassasiyeti sebebiyle şahsım ve milletim adına tekrar kendilerini kutluyorum. Ve Belarus halkının turizmde en önemli destinasyon olarak ülkemizi görmesinin de halklarımızın kaynaşması bakımından ne kadar önemli olduğunu söylemeyi de görev telakki ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Belarus’ta

Minsk Camisi

Belarus’un başkenti Minsk’te inşa edilen caminin yapımına Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2014 yılında başlandı. Yaklaşık 100 bin Müslümanın yaşadığı Belarus’a Türkiye tarafından bir hediye olarak inşa edilen caminin tarihi 15'inci. yüzyıla dayanıyor. İlk olarak ahşap olarak inşa edilen cami, 1890 yılında mevcut görünümünde yığma olarak yapılırken, rejim değişikliği ve tarihi süreçte faklı amaçlar için kullanılan cami yerine otel yapılması maksadıyla 1962 yılında yıkıldı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)