E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporErdoğan şikeye noktayı koydu!---

Erdoğan şikeye noktayı koydu!

Erdoğan şikeye noktayı koydu!
22 Mart 2012 - 10:48 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, şike davasında şahısların ceza almasını, kulüplerin ise ceza almaması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin 34 yıl aradan sonra ev sahipliği yaptığı UEFA Kongresi, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, şike davasında şahısların ceza almasını, kulüplerin ise ceza almaması gerektiğini belirtti.
Kongrenin açılış konuşmalarını FIFA Başkanı Sepp Blatter ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yaptı.
"SUÇU KİM İŞLEDİYSE CEZA ALMALI"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise kongrede yaptığı konuşmada, "Irkçılık, bir insanlık suçudur. Irkçılık, insanlığa, vicdana aykırı olduğu kadar, sporun ve futbolun ruhuna tamamen aykırıdır. Yeşil sahalarda olmasa bile tribünlerde, ırkçı, ayrımcı eğilimlere karşı son derece hassas ve dikkatli olmamız gerektiği açıktır. Son dönemde, Avrupa'da tırmanma eğilimi gösteren ırkçılığın, spora ve futbola nüfuz etmemesi, bu noktada üzerinde hassasiyetle durmamız gereken bir durumdur" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Hukukta bildiğiniz gibi suçların şahsiliği ilkesi vardır. Bir de bizim siyasetçiler olarak gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında zaman zaman muhatap olduğumuz sıkıntılar vardır. Gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında değerlendirmeyi iyi yapmak lazım. Gerçek kişilerin işlediği suçlar sebebiyle eğer tüzel kişilik suç ve ceza almaya kalkarsa burada sadece bir tüzel kişi, kurum ceza almıyor. Yeri geliyor, milyonlarca o tüzel kişiliğin sempatizanı olan kişiler, belki bir şehir, birkaç şehir, burada cezalandırılmış oluyor. Burada suçların şahsiliği ilkesinden hareketle kim olursa olsun, bu şikeyi ve suçu kim işlemişse, cezaların caydırıcılığından hareketle en büyük cezayı alması en önemli adımdır ve bunun yapılması lazım. Oradan hareketle bunun sürdürülmesi inanıyorum ki, özellikle futbola olan, spora olan aşkı ve sempatiyi daha farklı bir şekilde geliştirecek ve onları sürekli olarak geri götürmeyecektir” ifadelerini kullandı.
"EN ÖNEMLİ FESEFEMİZ..."
UEFA Başkanı Michel Platini ise "Güzel İstanbul şehrindeyiz. Bu benim 5'inci katıldığı kongre. Her seferinde yeni bir konuşma hazırlamak kolay bir iş değil. Bu yüzden kısa ve yürekten konuşmaya çalışacağım. Geçen 5 yıl içinde ne olduğu konusunda ekip çalışmamız çok önemliydi. Sizlere güveniyorum, hepinize güveniyorum. Sizlerle sürekli dirsek teması halinde çalıştık. Çok önemli projeler başlattık. İleriye doğru hareket etmeye devam etmeliyiz. UEFA, yenilikçi ve eşsiz bir platforma haline dönüştü. Geçmişini, köklerini asla inkar etmeden, ama başını öne çevirmiş şekilde. Birlikte karar verip uygulamaya geçiyoruz. Demokratik bir sistem bu. Bu politikadan gurur duyuyorum, sizlerden gurur duyuyorum. Birlik ruhu çok önemli. Bu bütünlüğümüz sayesinde tüm üye federasyonlarımız için birliği sağlayabiliyoruz. Bu, bizim en önemli fesefemiz. Sağladığımız mutabakatlarla futbol sevdiğimiz bir oyun olarak kalabilecek. Oyunu koruyalım, futbolu temizleyelim. Arzularımız bu doğrultuda. Birlikten kuvvet doğar. EURO 2012 için birlikte tarih yazalım. Futbol, bunu hak ediyor" şeklinde konuştu.
Başbakan'a alkış
Platini ile birlikte salona giren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı üyeler alkışlarla karşıladı.
Geniş güvenlik
Kongre için İstanbul Kongre Merkezi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, akreditasyonları bulunmayanlar, kongre merkezi yakınına sokulmadı.
Bu arada, kongrede 9 dilde simultane tercüme yapılıyor. Toplantıda, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça, Türkçe, İbranice, İspanyolca, Sırpça çeviriler gerçekleştiriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)