E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporErdoğan'a Fenerbahçe yakışır---

Erdoğan'a Fenerbahçe yakışır

Erdoğan'a Fenerbahçe yakışır
03 Şubat 2012 - 09:49 borsagundem.com

Hamdi Akın: Kulüpleri artık Ersin Özince ya da Akın Öngör gibi deneyimli CEO’lar yönetmeli.Erdoğan’a Fenerbahçe Başkanlığı yakışmaz mı?

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türk Futbolu ve Fenerbahçe’nin içinden geçtiği zorlu döneme ilişkin, “Kulüpleri artık Ersin Özince ya da Akın Öngör gibi deneyimli CEO’lar yönetmeli. Hatta eski siyasetçiler de sürece dâhil olmalı. Siyaseti bıraktığında Başbakan Erdoğan’a Fenerbahçe Başkanlığı yakışmaz mı? Çok yakışacağını düşünüyorum” dedi.
2011’e bir İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) ihalesi bir de halka arz sığdıran Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, aylık iş ve ekonomi dergisi İnfomag’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. AB’nin artık miadını doldurduğunu söyleyen Hamdi Akın, Birliğin önümüzdeki 10-15 yıl içinde dağılacağı öngörüsünde bulundu. Almanya’nın AB’nin dağılma sürecine ilişkin pozisyon aldığını iddia eden Akın, Türkiye Hazinesi’nin de benzer hazırlıklar içinde olduğunu ileri sürdü. Akın’a göre AB’nin dağılması dünyanın sonu değil ve iyi bir hazırlık süreciyle birkaç yıllık duraklamayla kriz aşılabilir, hatta dağılmanın Türkiye’ye pozitif etkileri olabilir.
“SURİYE’YE 25 YIL KATLANDIK 1 YIL DAHA KATLANIRIZ”
Arap Baharı sonrasında Türk şirketlerinin bu ülkelerde taşeron konumuna düşeceklerine ilişkin endişelere “önemli olan bu noktaya düşmemek” şeklinde yaklaşan Akın, “bu bir yarış, daha aktif rol alır ve iyi yarışırsak hem müteahhit olur hem de petrolden pay alabiliriz” diye konuştu. Hamdi Akın, “Suriye, Ortadoğu ile ticarette ana kapıydı. Bu kapıda yaşanan sorunlar Türkiye’nin bölge ülkeleriyle ticaretini nasıl etkiler” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
“25 yıldır PKK’yı destekleyen bir Suriye’den bahsediyoruz. 25 sene dayanmışız 1 yıl sürecek lojistik sorunlara mı dayanamayacağız…”
“PARA VAR AMA FAİZ YÜKSEK” LAFINDAN HOŞLANMAYIZ
Hamdi Akın, Afken Holding’in yatırımlarına ilişkin ise, “2011 yılında 4 milyar dolarlık yatırım için harekete geçtik. Ama faizlerdeki yükselişi takip ediyoruz. ‘Para var ama faiz yüksek’ lafından hoşlanmayız. İş bu tarafa gidiyor gibi görünüyor. Faizlerdeki artış seviyesinin 2-3 puanı bulması halinde bu durumu hazmetmekte zorlanabiliriz” açıklamasında bulundu.
Otoyolların özelleştirilmesi süreciyle ilgilendiklerini belirten Afken’in tepe yöneticisi, enerjideki varlıklarını ise satmak istediklerini söyledi ve ekledi:
“Bugün enerjide çok fazla oyuncu var. Enerjide ya kuş ya da devekuşu olacaksınız. İkisinin arası olmaz. Biz de devekuşu olamayacağımıza göre çıkmak istiyoruz.”
BİLET FİYATLARINA ZAM SİNYALİ
860 milyon dolar ihale bedeliyle İDO özelleştirmesini alarak 2011’e damga vuran Akın, kurlardaki yükselişin 2011’in son çeyreğinde mali tablolarda bozulmaya neden olduğunu, bunu bilet fiyatlarına yansıtmak zorunda kalacaklarını belirtti.
“BAŞKANLIK O’NA ÇOK YAKIŞIR”
Fenerbahçeliliğiyle tanınan ve bir süre yöneticilik de yapan ünlü işadamı, Türk futbolunun içinden geçtiği zorlu süreçle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aziz Yıldırım’ın başkanlığı daha önce bırakması gerektiğini söyleyen Akın, “çok uzun yıllar bir kulübü yönetmek doğru değil” diye konuştu. Akın’a göre hem iş hem de başkanlık bir arada yürümüyor. Dolayısıyla bu iş profesyonellere bırakılmalı. “Siyasette ya da iş dünyasında çok büyük tecrübeler kazanmış isimleri de yönetimde görebilmeliyiz” diyen Akın, “Ersin Özince ya da Akın Öngör gibi çok tecrübeli isimler Fenerbahçe’ye CEO olarak atabilir. Hatta Başbakan’ımız Tayyip Erdoğan bir gün siyaseti bırakmaya karar verdiğinde neden Fenerbahçe Kulübü Başkanı olmasın? Başkanlık O’na çok yakışır” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mete05 Şubat 2012 22:28

    2010 yılında akfen holdingi 12,50 halka arz ettiniz hamdibey yaklaşık üç yıl olmuş öce şu hisselerinizi halka arz fiyatının üzerine çıkarıp saygınlığınızı tekrar kazanın ondansonra fener yorumlarına başlarsınız saygınlık kazanılmadan yorumlar pek hoş olmuyor bende fenerliyim hemde iyi fenerli karşılık beklemeden hep destek tam destek diyen fenerlilerdenim.sizleride fenere tam destek kanpanyasına bekleriz taraftar

  • Eyup03 Şubat 2012 23:36

    Yalakaligin da bu kadarina pes dogrusu!!!!!!!

  • turgut03 Şubat 2012 16:04

    kendi işinize bakın:))))))))))))))