E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporErdoğan'dan derbi yorumu---

Erdoğan'dan derbi yorumu

Erdoğan'dan derbi yorumu
13 Mayıs 2012 - 17:14 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisi sonrası olay çıkaran Fenerbahçe taraftarını sert şekilde eleştirdi

Başbakan Erdoğan ayrıca kadın ve çocukların izlediği maçlarda küfür olmasından dolayı yaşadığı rahatsızlığı da dile getirdi.
Ak Parti tarafından Trabzon'da düzenlenen Gençlik Şöleni'nde konuşan Erdoğan şunları söyledi:
"Böyle bir şeyi söylemek istemezdim ama söylemek zorundayım. Spor denince akla futbol geliyor. Maalesef dün akşam işte bir final maçında, Galatasaray - Fenerbahçe arasındaki müsabakada ortaya konulan tablo bir Başbakan olarak şahsen beni üzmüştür. Ortada bir netice var. Futbolun üç neticesi vardır.
"BAYANLAR VE ÇOCUKLARIN OLDUKLARI MAÇLARDA BİLE KÜFÜR GIRLA GİDİYOR"
Galibiyet, beraberlik, mağlubiyet. Bu üç neticeye de katlanmak durumundasınız. Eğer bu üç neticeye katlanamayacaksan, bu işi yapma. Fair Play denilen olay budur. Çok daha ilginci, bayanlar tribünlere çekildi ki; tribünler çok daha, ahlaki bir standarda kavuşsun, ulaşsın. Ama baktık ki sadece bayanlar ve çocukların olduğu maçlarda bile aman yarabbim, küfür gırla gidiyor. Böyle bir spor anlayışı veya böyle bir spor seyircisi olur mu? Erkekleri kadınlar ıslah edecek diye beklerken, baktım ki, hanımlarda da felaket bir tablo var.
"FENERBAHÇELİ OLABİLİRİM AMA GALATASARAY'I TEBRİK EDİYORUM"
Dün akşamki olaya baktık. Dün akşam Galatasaray berabere kalmak suretiyle şampiyon oldu. Tebrik edeceksin, kutlayacaksın, alkışlayacaksın hepsini. Ben bir Fenerbahçe taraftarı olabilirim. Ama ben tebrik ettim, tebrik ediyorum ve alkışlıyorum. Bunu yaymamız lazım. Maçtan sonra her tarafı yakıp yıkmak, bütün polis araçlarını devirmek. Bu nedir ya? Bunu biz terörde görüyoruz. Ama bu tribünlere terörü hakim kılmak isteyen zihniyeti de lanetliyorum. Burada eğlenip, dinleneceğiz. Bunu yapmamız lazım. Bu noktada üzgünüm, bu anlayışı telin ediyorum. Galatasaray'ı da tebrik ediyor, kutluyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 14 Mayıs 2012 16:20

    SANDIK LAFINIZDAN SAYIN BAŞBAKAN ÇOK KORKMUŞTUR YA.BUNDAN SONRAKİ SEÇİME BELKİDE SİZDEN KORKTUĞU İÇİN GİRMEZ.MAÇTAN SONRA YAPILAN İĞRENÇLİKLER İÇİN TEŞEKKÜR MÜ BEKLİYORDUNUZ.SİZİ ŞİKEDEN KURTARDIĞI YETMEDİ BİRDE ŞAMPİYON MU YAPMASINI İSTİYORDUNUZ.EL İNSAF BE.

  • 14 Mayıs 2012 16:15

    YORUMLARDAKİ SEVİYESİZLİKLER İNANILMAZ.FENERİ ŞİKEDEN KURTARMAK İÇİN TÜRK FUTBOLUNU BATIRMA NOKTASINA GETİREN VE KUKLA BİR FEDERASYON GETİREN SAYIN BAŞBAKAN DIR.DAHA NE YAPSIN BUNUN ÜSTÜNE BİRDE SİZİ ŞAMPİYON MU YAPSAYDI.HALA MAÇTAN SONRA YAPILAN İĞRENÇLİKLERİ SAVUNANLARA ACIYORUM.

  • sessiz ama derinden14 Mayıs 2012 02:36

    SANDIKTA GÖRÜŞÜRÜZ TAYYİP BEY BAKALIM SEN NE KADAR SABIRLI VE SAKİN OLUCAN...

  • fb li 14 Mayıs 2012 02:34

    yeter artık nickli arkadaş otur önce ne kaliteli bir sportmenlik geçmişin var önce onları iyi bir incele sahanda rakı şişesi atılır normal, küçük bir ilçeye bir hafta yetecek kadar pet şişe sahaya atılır normal, kendi taraftarının kafasına hemde küçücük masum bir çocuğun hayatı son anda kurtulur (kafasına yediği şişeden maç esnasında) ve ona sahip çıkılmaz normal, cemal nalga olayında ki gibi sakat oyuncunun formasını başkasına giydirip sahaya sürersiniz normal :)))) bütün bu normalliklerden sonra okuduğunu anlayacak kapasiteye ve kültüre sahip olduğun temennisiyle seni vicdanınla baş başa bırakıyorum

  • fb li 14 Mayıs 2012 02:29

    trabzonda nerdeydin sayın başbakan bizim otobuse sivil araçla yanaşıp camdan silah uzatanlar sahaya atılmadık şey bırakılmazken nerdeydin gece sahilden otel kuşatılırken nerdeydin oyunculara sahada dayak atılırken nerdeydin umarım dirayetli biri çıkar ve sayın tayyip beyi kongre üyeliğinden ihracı için divan ve disiplin kuruluna sevk eder çünkü burası fenerbahce sayın basbakan ısık evi değil sohbet toplantıları yapılan (dini) yada kafa yıkanılan biryer değil burası cemaat hiç değil burası size biraz yabancı bir yer burası fenerbahce cumhuriyeti... imamın ordusu gerekli müdahaleyi yapamadı ona bozuluyor sayın basbakan, bu sefer dokunan yanmayacak ama emin olun yanmayacak

  • AHMET ÖZÜBİR.13 Mayıs 2012 23:33

    Bir FB,çe taraftarı olarak AKP,tiye üye biriyim neyazıkki üyeliğimde yarin dibine batsın tüm FB,çe taraftarı bundan sonra nasıl diğer partilere sandıkta cezayı bizler kestiysek bu AKP,tiyede sandığı dar edeceğiz bakalım kaybettiğiniz zaman inşallah ergenekondan yargılananlarda sizlerden hesap sorarlar.bizler bir hata yapıp sizleri başımıza getirdik ama aynı hataya birdaha düşmeyeceğiz.bundan sonra oylarımızı CHP,ye atalım çünki mecliste ikinci millet vekilliği çoğunluğu onlarda.

  • AHMET ÖZÜBİR.13 Mayıs 2012 23:33

    Bir FB,çe taraftarı olarak AKP,tiye üye biriyim neyazıkki üyeliğimde yarin dibine batsın tüm FB,çe taraftarı bundan sonra nasıl diğer partilere sandıkta cezayı bizler kestiysek bu AKP,tiyede sandığı dar edeceğiz bakalım kaybettiğiniz zaman inşallah ergenekondan yargılananlarda sizlerden hesap sorarlar.bizler bir hata yapıp sizleri başımıza getirdik ama aynı hataya birdaha düşmeyeceğiz.bundan sonra oylarımızı CHP,ye atalım çünki mecliste ikinci millet vekilliği çoğunluğu onlarda.

  • YETER ARTIK13 Mayıs 2012 23:32

    Bu fenerliler nezaman Eeğitim almaya başlayacak bukadar sevisizlik TÜRKİYENİN GENEL ORTALAMASINI DÜŞÜRÜYOR

  • FENERLİ13 Mayıs 2012 21:46

    GEÇEN HAFTA TRABZONDA FENERBAHÇE 5-6 SAAT MAHSUR KALDIĞINDA NEDEN SESİNİZ ÇIKMADI ORADA OLANLAR SİZİ RAHATSIZ ETMEDİMİ AMA TABİ ORASI TRABZON NEDE OLSA DEĞİLMİ

  • 13 Mayıs 2012 19:37

    oooooo

  • kirpi13 Mayıs 2012 19:37

    secimlerde gereken cevap verilecektir.lutfen sizde gercek fenerbahcelilerin sayisini ogrenmek istiyorsaniz secim kagidina FB nin amblemini koyunki iyi sayarsiniz Oylar