E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan flaş açıklamalar---

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Erdoğan'dan flaş açıklamalar
10 Kasım 2013 - 11:32 borsagundem.com

Atatürk'ün toplumu ayrıştırmak için kullanıldığını ifade eden Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan 10 Kasım özel sempozyumunda konuştu. Atatürk'ün toplumu bölmek için kullanıldığını söyleyen Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in adını kullanarak toplumu ayrıştırmaya çalışmak onun hatırasına saygısızlıktır" dedi.

Atatürk'ün en büyük hedefinin Türkiye'yi muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu söyleyen Başabakan Erdoğan, iktidarının tüm engellere rağmen O'nun bu hedefine gerçekleştirme yolunda adım adım ilerlediğini ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Herkese göre farklı bir Atatürk yoktur. Herkesin kendi ideolojisine yönelik kullancağı bir Atatürk yoktur. Kurtuluş Savaşı'nın başkumandanı Gazi Mustafa Kemal bir ayrışmanın aracı olabilecek en son isimdir. Gazi Mustafa Kemal'in adını kullanarak toplumu ayrıştırmaya çalışmak onun hatırasına saygısızlıktır.

En büyük ideali İstiklal Savaşı'nın ardından Türkiye'yi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmekti. Gazi'nin vefatının 75. sene-i devriyesinde Türkiye Gazi'nin gösterdiği hedef doğrultusunda Türkiye muassır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda çok önemli adımlar atmıştır.

29 Ekim'de asrın projesi Marmaray'ı hayata geçirdik. Bu hafta yurt dışı temasları kapsamında görüştüğüm cumhurbaşkanları, senatörler "Bu Marmaray'ı nasıl gerçekleştirdiniz? Denizin altından bunu nasıl başardınız?" dedi. Biz de bununla gurur duyduk tabii. Bugün gıpta ile bakılan bir ülke konumuna yükseldik.

Türkiye bu seviyelerle yetinemez, yetinmeyecek, çünkü biz muassır medeniyetler seviyesine dğeil, üstüne çıkmak zorundayız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde, Gazi'nin vefatının sene-i devriyesinde O'nun ideal ve arzuları doğrultusunda muaasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimiz gerçekleştireceğiz. Gazi veşehitlerimizin hatırasına gölge düşürmeden kararlıklıkla yolumuzda ilerleyeceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • özgür türkiye10 Kasım 2013 19:28

    git artık tayyip erdogan bu ülkeye şeriat getirmene izin vermeyecegız seni istemıyoruz bu gençlik senden nefret edıyor uçkurdan başka bişey yok aklında utanıyorum boyle bır basbakan oldugu için

  • FARUK10 Kasım 2013 18:34

    chp, kendine güvenemediği için hizmette yok. Atatürk'ü kullanarak yıllardır mecliste kalıyor. Atatürk'ü kullanmazsa elle tutulur neleri var HİÇÇ.

  • mustafa10 Kasım 2013 16:39

    sen diye hitap ettiğin baban değil bu ülkenin başbakanı adam olmayı öğrenemeyeceksiniz ama adamlara itiat etmeyi öğreteceğiz senin gibilere

  • :))10 Kasım 2013 14:22

    Halkı ötekileştiren,ayrıştıran,özel hayatlarına karışan sen değil misin diye sorarlar adama...Konuştukça komik oluyorsunuz.Halk artık bu masalları yemiyor...

  • ...10 Kasım 2013 14:16

    Masal anlatma Tayyip Erdoğan...Seni,fikirlerini bu ülkede herkes biliyor...Adamın fikri ne ise zikri de odurun önemli bir örneğisin sen...Türkiye'de Gezi Direnişiyle beraber Halkımız sana asla boyun eğmeyeceğini, Cumhuriyeti,Özgürlükleri,İnsanın özel hayatına giremeyeceğini sana çok iyi gösterdi.Ama sen hiç bir ders çıkaramadın Gezi'den.