E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Osmanlıca açıklaması---

Erdoğan'dan Osmanlıca açıklaması

Erdoğan'dan Osmanlıca açıklaması
12 Aralık 2014 - 23:11 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Hattat Hasan Çelebi'ye Saygı Gecesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada hangi millet vardır ki yazının merkezi bir şehirde devasa arşivlerde bulunan milyonlarca belgeleri okuyamaz. Dil medeniyettir" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
 
-"Dünyada hangi millet vardır ki medeniyetinin  üzerine inşa edildiği yazıyı okuyamaz. Var mı böyle bir millet? Dünyada hangi  millet vardır ki dedesinin mezar taşını okuyamaz. Dünyada hangi millet vardır ki  iftihar ettiği şairleri, yazarları, münevverleri, alimleri ilk kaynağından  öğrenemez. Dünyada hangi millet vardır ki yazının merkezi bir şehirde devasa  arşivlerde bulunan milyonlarca belgeleri okuyamaz"
 
-"Ne diyorlar? 'El uzaya gidiyor, biz  Osmanlıca'yı tartışıyoruz' diye meseleyi sulandırmaya çalışanlar var. Eğer sen  yüzlerce yıllık hafızanı, medeniyetini siler atarsan, işte sen sadece  başkalarının uzaya gidişini seyredersin. Mesele budur işte. Sen daha nice asırlar  boyu seyretmeye devam edersin" 
 
-"Kimse Osmanlıca'dan, Osmanlıca'nın  öğrenilmesinden ve öğretilmesinden korkmasın. 'Bana bir harf öğretenin kölesi  olurum', bizim anlayışımız budur. Biz o imkanlara nail olamadık, en azından  çocuklarımız, torunlarımız bu imkanlara nail olsunlar"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kafan basmaz13 Aralık 2014 01:42

    ölümden sonra dirilmeye yani ahiret hayatına inanmayan insan nasıl olur da zamanın izafiliğinden bahseder?

  • yusuf yıldız13 Aralık 2014 01:35

    e müslüman şimdiye kadar aklın neredeydi? bırak kararı millet versin.osmanlıca bu kadar önemliyse acaba amerikada okutup ingilizce eğitimi alan çocuklarına osmanlıca eğitimi de verdirdin mi?zorlamayla olmaz.seçmeli yaparsın isteyen öğrenir..ama dış güçlerden talimat aldıysan görevini yap bakalım...

  • atma teneke din kardeşiyiz13 Aralık 2014 01:28

    He valla yorumcunun birinin dediği gibi zamanında Osmanlı uzaya hatta az oldu yav haa.. AYA GİTMİŞ...Hatta gitmişken ay üzerine nasanın bıraktığı aynanın benzerini bırakmış...İşte bizim üniversite öğrencilerimiz Osmanlıca bilmiyor ya, bu yüzden bu aynanın koordinatlarının yerlerini bulamıyoruz...VARYA BİZİM ÜNİVERSİTE HOCALARIMIZ BİR OSMANLICA BİLSE bizde amerikalı bilim adamları gibi aydaki Osmanlı dedelerimizin bıraktığı aynadan lazer ışınlarını sektirip zamanın izafi bir kavram olduğunu anlayacağız amma işte bu osmanlıcayı istemeyen geri kafalılar yüzünden bilimdede geri kalıyoruz...Bak kardeş, kompleks falan değil olay...Gerçekleri görün...Kafası değil ağzı çalışanları dinlemketen vazgeçin....OOSMANLININ SON DÖNEMİNDE BATIŞI ENGELLEMEK İÇİN HERŞEY DENENDİ TÜRKÇÜLÜK,OSMALICILIK,İSLAMCILIK amma olmadı işte...Bu nedenle ben en basitini öneriyorum....BİZİ BİZ YAPACAK TEK ŞEY AKILCILIKTIR,BİLİMDİR,GELENEKLERİMİZDİR...

  • kompleks13 Aralık 2014 01:07

    Öyle bir aşağılık kompleksi içindesiniz ki, size sadece acırım. Bilmiyorsanız en azından bilenlere sormasını becerin. Ortaçağ Avrupa'sında 'Dünya yuvarlak' diyen engizisyona uğrarken Türk ve İslam alimleri astronomi ile ilgileniyordu.

  • Zurnanın Son Deliği(teneke)13 Aralık 2014 01:06

    Sayın teneke Karacaoğlanın bir lafı Benden selam söyleyin Bolu Beyine....Sende benden selam söyle agana...Uzun masal anlatmaya gerek yok ülke zaten birilerinin yediği haltları gizlemek için çevirdiği dolaplarla panayır yerine döndüde.....öNCE OKUDUĞUNU ANLAYACAK SEVİYEYE GEL ....zorunluluk mu...seçmeli mi...YOKSA BEN BİLEME BİR GİDİP AGAMA SORAYIM SONRA CEVAP VERİRİM DEMEK SERBEST...

  • osmanlı?13 Aralık 2014 00:55

    osmanlı uzaya gitmiş de arşivleri okuyup bizde gidecez. yürü bee. mantıga bak dicem de neyse

  • teneke13 Aralık 2014 00:25

    Minare Kılıfı Üreticisi'ne... Sanki konunun uzmanı hatta son sözü söyleyeni gibi madde madde yazmışsın ama yazdıklarını okuyunca teneke olduğun görülüyor. Osmanlıca zaten ayrı bi dil değildir ki... Osmanlıca Türkçe'nin Arap harfleriyle yazılmasıdır. konuşulan yine Türkçedir. Kendisini halktan üstün göstermek isteyenlerin dili diyorsun, en büyük halk ozanı Karacaoğlan da şiirlerini arabi harflerle yazdı. Şöyle sorayım, Osmanlı'dan önce Türkler hangi alfabeyi kullanıyordu? Bilgi olmadan ahkam kesme. Osmanlıca'nın öğrenilmesi latin harflerini terk etmek için değil, tarihi mirastan (Edebi ve fenni) daha fazla istifade edebilmek içindir. Fen bilimleri hariç diğer tüm üniversite branşlarında Osmanlıca gerekiyor ancak üniversiteye gelen öğrenci yaş ilerlediği için bunu öğrenmekte zorluk çekiyor. Sonra da sanat tarihi bölümünü bitiren, arkeolojiyi bitiren, tarih bölümünü bitiren bulduğu belgeyi anlayabilmek için kapı kapı Osmanlıca bilen arıyor.

  • Serkan ç13 Aralık 2014 00:17

    Biz Türk oğlu Türküz!!! Kökenimiz orta asya!! Has türkçemiz varken neden osmanlıca öğrenelim!!

  • Minare Kılıfı Üreticisi12 Aralık 2014 23:50

    1-Osmanlıca Türkçe değildir, farca, arapça,Türkçe karışımı kırma bir dildir.Bu dilin bir gramerinin olup olmadığı dahi sorgulanabilir.2-Osmanlıca halkın kullandığı ve bildiği bir dilde değil idi.Kendini halktan üstün gören saraylıların kullandığı bir dil idi ve saraydada çok sayıda ermeni rum gibi aslen Türk olmayan kişiler çeşitli hizmetlerde bulunmuş idi.Dolayısıyla Osmanlıca adeta halkın devlet işlerini anlamaması için adeta uydurulmuş bir dildir.3-Osmanlıca öğrenmekle güçlü imparatorluk olduğumuz günlere geri dönemeyiz yani kimse rüya görmesin.4-Osmanlıca zorunlu olmamak şartı ile seçmeli ders olarak sosyalci lise talebelerine öğretilebilir,ancak sayısalcı öğrencinin işine yaramaz.5-Zorunlu Osmanlıca latin harflerini kaldırmak için bahane olarak kullanılmaya çalışılmasın.6-Siyasette oluşan çıkmazı gizlemek için milletin gündemini bu boş işle meşgül etmekten vazgeçin...