E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan yerli savaş uçağı mesajı---

Erdoğan'dan yerli savaş uçağı mesajı

Erdoğan'dan yerli savaş uçağı mesajı
29 Eylül 2019 - 15:56 borsagundem.com

TCG Kınalıada'nın hizmete giriş töreninde konuşan Erdoğan, "İnşallah kendi savaş uçağımıza da kavuşacağız. Zamanı yakındır" açıklamasında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM Projesi kapsamında üretilen 4'üncü ve son Ada sınıfı korvet gemisi olan TCG Kınalıada'nın (F-514) Deniz Kuvvetlerine teslimi töreni ile Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1'inci Gemi Sac Kesme Töreni'ne katıldı.

"Türkiye savaş gemisini milli imkanlarıyla tasarlayan 10 ülkeden biri"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, teslim töreni için bir araya gelinen 4. milli gemi Kınalıada Korveti'nin, Türkiye'ye, millete ve denizcilere hayırlı olmasını dileyerek, sac kesme törenini gerçekleştirecekleri geminin de dost ve kardeş Pakistan devletine hayırlı olmasını temenni etti.

Bu gemilerin ve içinde yer alan tüm sistemlerin tasarımından inşasına, üretimine kadar her aşamasında emeği geçenlere şükranlarını sunan Erdoğan, 27 Eylül Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutladı.

Bu savaşın Barbaros Hayrettin Paşa komutasında büyük bir düşman donanmasına karşı verildiğini hatırlatan Erdoğan, kazanılan zaferin ardından Osmanlı Devleti'nin, Akdeniz'deki hakimiyetini perçinlediğini, Türk donanmasının gücünün tüm dünyaya gösterildiğini anlattı.

Bu vesileyle Barbaros Hayrettin Paşa'yı ve tüm denizcileri rahmetle yad eden Erdoğan, "Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Deniz Kuvvetlerimiz, devraldığı bu mirası daha da güçlendirerek geleceğe taşıyor. Deniz Kuvvetlerimiz, birikimi, donanımı, disiplini, nitelikli personeli ve üstlendiği tüm görevlerinde elde ettiği başarılarla bizleri gururlandırıyor." dedi.

Erdoğan, Sahil Güvenlik ile Türkiye karasularında, donanmayla dünyanın dört bir yanında tüm insanlığın huzuru, adalet ve barışı için çalıştıklarını, çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

"Hazır ol cenge eğer ister isen sulh-ü salah." diyen ecdada kulak vererek, eksikleri sürekli tamamladıklarını belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Son dönemde dünya ve özellikle Akdeniz'de yaşanan hadiseler, bize her alanda olduğu gibi denizlerde de çok daha güçlü olmamız gerektiğini işaret ediyor. Bu sebeple karada ve havada devreye aldığımız nice savunma ve taarruz sistemlerimiz gibi MİLGEM gemilerimizi de kararlılıkla inşa ediyor, denizlere uğurluyoruz. Türkiye bugün dünyada bir savaş gemisini milli imkanlarıyla tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülkelerden biri olmuştur. Bu kapsamda hepimiz, ürettiğimiz Heybeliada'yı 2011'de, Büyükada'yı 2013'te, Burgazada'yı da 2016'da denize indirmiştik. MİLGEM Projesi'nde yıllar içinde edinilen tecrübeyle, yerlilik oranını yüzde 70 seviyesine kadar yükselttik ve böylece onu denize indiriyoruz."

Kınalıada'nın tasarım, inşa ve entegrasyon faaliyetlerinin, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda yürütüldüğünü aktaran Erdoğan, "Bu süreçte ihtiyaç duyulan tasarım, araştırma, geliştirme, tedarik ve hizmet alım işleri, Savunma Sanayi Başkanlığımız tarafından yerli ve milli imkanlarla gerçekleştirildi. Gemimizin platform sistemleri ve dizayn sistemleri, STM, silah ve sensör sistemleri ASELSAN, savaş ve yönetim sistemi HAVELSAN tarafından sağlandı. Bu firmalarımızın altında 50'yi aşkın yerli firma, alt yüklenici olarak görev yaptı."

"Her alanda yerli ve milli imkanları en üst seviyeye çıkartmakta kararlıyız"

Son dönemde dünya ve Akdeniz'de yaşanan hadiselerin her alanda olduğu gibi denizlerde de çok daha güçlü olmamız gerektiğini gösterdiğinin altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gemi makinelerinden deniz toplarına, füzelere, torpidolara, elektronik sistemlere kadar her alanda yerli ve milli imkanları en üst seviyeye çıkarmakta kararlıyız."   

Türkiye'nin savunma sanayi alanında son dönemde katettiği mesafenin istiklal ve istikbale daha güvenli bakılmasını sağladığını belirten Erdoğan, "Proje ortağı olduğumuz F-35 uçakları konusunda yaşananlar, bizim bu alandaki kararlığımızı daha da artırmıştır. Nasıl İHA'larımızı, SİHA'larımızı, uydularımızı geliştirip, uçurduysak inşallah kendi savaş uçağımıza da kavuşacağız." diye konuştu.

"Uyuyan devi uyandırdılar sonuçlarına da katlanacaklar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Hep söylediğim gibi, başaramayacaklar. Madem uyuyan devi uyandırdılar sonuçlarına da katlanacaklar." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim30 Eylül 2019 01:02

    Masallah...savunma sanayiimize daha fazla yatirim yapmaliyiz daha cok daha iyilerini yapmaliyiz yapabiliriz bu issizligede de care olur

  • HAMZA30 Eylül 2019 00:54

    ekonomi ne oldu bahseden yok benzin 7 küsür mazot 6 küsür hayat çok pahalı bu  hala gündem değiştiriliyor yazık

  • mustafa temiz29 Eylül 2019 22:42

    gemi motoru yapamadiktan sonra biz savas gemisi yaptik demenin anlami yok gemi motorlari devasadir ve turkiye de yapilmasi cok zordur o teknoloji ve birikim yok 15 senedir hala tank motorunu uretebilecek firma bulamadik firmalari bulduk yerli ama uretemediler yabanci ulkelerden ortak bulundu fakat onlarda vazgecti hala tank uretimi ne oldu belli degil 

  • Eskici29 Eylül 2019 21:51

    Milli tarim milli uretim milli otomobil milli ucak birde Milli Turk milli Adam uretimi olsa ne guzel olurdu

  • haramzadeler29 Eylül 2019 20:23

    meydanı boş buldu yine....

  • KILIÇ29 Eylül 2019 20:00

    BU CENNET VATANI KORUMAK İÇİN EN İYİSİ YAPILAMLI REİS VARSA GAM YOK ALLAH KORUSUN.

  • Itri29 Eylül 2019 19:03

    Abi 500.000 asker var ne yapıyor bunlar 17 yıldır? Pkk ile uğraşanlar bi nebze de, yunanistan sinirindakiler gemi teknolojisi geliştirmeli, iç anadolu top ve füze, doğudakiler zırhlı araç...500.000 tane askerden bahsediyoruz, bunun en az 50.000i askeri silah geliştirme ve üretiminde çalıştırılmalı. 1 füze ile 100 asker ölüyor, bir tank da etkili

  • domates29 Eylül 2019 19:03

    inanmıyorum artık bu adamın hiç bir dediğine

  • Pala29 Eylül 2019 18:55

    Milli otomobiller yollarda yerli uçak göklerde..

  • evet.29 Eylül 2019 16:57

    millet, uçanarabalra bindiğinde, biz 3 dünya ülkelerindeki savaş uçaklarını yapacağız. Aynı yerli ve milleti celefonlarımız vede televizyonlar ve buzdolaplarımız gibi : )) yapmayan ülkemi kaldı : ))) Elindeki tankların paletlerini yapamayan ülkeden ne beklenir ?

  • Sercan sanli01 Ekim 2019 21:00

    Senin ceddin CHP ülkeyi seksen yıl oyalamasaydi biraz olsun yol almış olurdu bu millet

  • ...29 Eylül 2019 20:04

    sizin gibi atatürkçüler yüzünden geri kaldı bu millet Nuri Demirağ uçak fabrikasını chp yönetimi kapattı umarım hatırlarsın

  • erol g.29 Eylül 2019 16:27

    FARKLI ÖZELLİKLERDE UÇAKLAR ÜRETMELİYİZ SADECE BİR MARKA UÇAK İLE 7200 KM DENİZLERE KIYISI OLAN ÜLKEMİZİ KORUYAMAYIZ ABS HAVA KUVVETLERİ EMRİNDE FARKLI ÖZELLİKTE 13000 ONÜÇ BİN UÇAK VARMIŞ ÜRETECEKLERİ DE CABASI BİZİM HAVA KUVVETLERİMİZİN EMRİNDE DE EN AZ 13000 MİLLİ UÇAĞIMIZ OLMALI BİNLERCE HELİKOPTERİMİZ DE OLMALI BİRKAÇ YILDA BİR ADET ÜRETTİĞİMİZ GENİ DE YETERLİ DRĞİL

  • Çakır29 Eylül 2019 16:18

    Emeği geçen herkese teşekkürler Allah nazarlardan korusun inşallah Allah yolunda olan kazanır biz barış istiyoruz savaş değil silahlanma her daim caydırıcı olmuştur

  • nnn29 Eylül 2019 22:04

    allahla olacak iş değil bu,