E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın adaylığına iş dünyasından destek---

Erdoğan'ın adaylığına iş dünyasından destek

Erdoğan'ın adaylığına iş dünyasından destek
02 Temmuz 2014 - 07:53 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Başbakan Erdoğan'a iş dünyasından tam destek geldi

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına adaylığının açıklanması, iş dünyasında memnuniyetle karşılandı. Sabah'da yer alan habere göre, Erdoğan'ın aday olmasıyla birlikte, ekonomide 2002-2014 arasında elde edilen kazanımların korunacağı ve istikrarın süreceğine inanan iş dünyası, önümüzdeki dönemden de hayli umutlu. AK Parti'nin Ankara Ticaret Odası kongre binasındaki toplantısında, ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için adayını açıklamasının ardından ekonominin aktörlerinden karara destek geldi.

Nail Olpak/Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı

Başbakanımızın kararı hayırlı olsun

Miletimizin Cumhurbaşkanlığı seçiminde sağduyu ile hareket ederek en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Aldığı bu karar Başbakan Erdoğan'a hayırlı olsun. Önceliğimiz ülkemizin huzur, güven ve istikrarıdır. İlk defa milletin tercihiyle gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin, milletimizin sağduyusuyla en doğru şekilde sonuçlanacağından eminiz. Türkiye'nin mevcut parlamenter sisteminin yapısı ve kurgusunda, günümüzün insan odaklı dünyasında çokça sözü edilen, kuvvetler ayrılığı sisteminin, aslında bir kuvvetler ayrılığından çok, kuvvetler kargaşası şeklinde tasarlandığını ve bu şekilde uygulandığını görüyoruz. Bu sistemin ana unsurları yeniden değerlendirilmeli ve milletimizin hak ettiği bir sistem uygulamaya alınmalıdır. Seçimden sonra ülkemizin önündeki en önemli gündem maddesinin bu olduğunu düşünüyoruz.

Hüseyin Doğan/ Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı

Süreç ekonomiyi pozitif etkiler

Kamuoyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olacağını bekliyordu. Yani bu karar sürpriz olmadı. Uzun yıllardır Türkiye'ye hizmet eden bir devlet adamının Cumhurbaşkanlığı'na aday olması şaşırtıcı değil. Türkiye son dönemde birçok zor şarta rağmen büyümesini sürdürdü. Çünkü güçlü bir siyasi istikrarımız var. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesini bu sürecin devam olarak görüyorum. Türkiye'nin büyük hedefleri var. Bunlara ulaşması için siyasi istikrar şart. Bu durum beraberinde ekonomik büyümeyi, üretim ve istihdamın artmasını getirir.

Hikmet Tanrıverdi/ İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı

İstikrarı olumlu etkiler

Öncelikle bu kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hayırlı olmasını diliyorum. Başbakan'ın aday olması beklediğimiz bir gelişmeydi. Kendisinin Cumhurbaşkanı olmasının Türkiye'deki istikrarın devam etmesi adına son derece olumlu olacağını düşünüyorum.

Vahap Küçük/ Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı

Başbakan'ın kim olacağı önemli

Recep Tayyip Erdoğan'a hayırlı olsun diyorum. Zaten kendisinin aday olacağını bekliyorduk. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması ekonomik durumu değiştirmez. Şu anki istikrar devam eder. Elbette Başbakan'ın kim olacağı da ekonomi için belirleyici bir kriter olacaktır.

Alaeddin Babaoğlu/ Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Yabancı yatırımcı adaylıktan memnun

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin marka yüzü. Büyük halk kitlelerini arkasından tutan, güçlü bir isim. 17 Aralık'a rağmen 30 Mart'ta gücünü kanıtlamış bir lider. Bu güç yabancı yatırımcıyı cezbediyor. Adaylığı Türkiye'nin dünyadaki gücünü daha da artıracaktır. Sektörümüzdeki yabancı yatırımcılar bu adaylıktan memnun.

Timoty Ash/ Standard Bank Gelişen Piyasalar Başekonomisti

Belirsizlik kalktı

Erdoğan'ın adaylığı kısa vadede piyasaların öngörülebilirliğini artırdı. Piyasalar Erdoğan'ın adaylığını istikrarın devamı olarak algılıyor. Anketlere göre Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanacak. Kısa vadede piyasalar istikrarı iyi karşılar ve değişiklik genelde olumlu görülmez. Erdoğan'ın adaylığının açıklanmasının ardından lirada değerlenme görüldü.

Eren Can Ümüt/ Destek Menkul Değerler

Mevcut politikalar devam edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ismini açıklamasının ardından piyasalarda sınırlı bir hareketlilik yaşandı. Piyasaların cevap aradığı en önemli soru ise başbakanlık görevini kimin üstleneceğidir. Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması piyasalar tarafından mevcut ekonomik politikaların devam edeceği şeklinde yorumlandı.

Hasan Rahvalı/ Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su

Seçim süreci beklentisi bitecek

Adaylığı olumlu karşılıyoruz. İstikrarın devamında faydalı olacağını düşünüyoruz. Gayrimenkul sektörünün en fazla ihtiyaç duyduğu şey, ekonomik ve siyasi istikrardır. Belirsizliğin ortadan kalkmasıyla sektörümüzde ertelenmiş olan kredili satışların kısa sürede talebe dönüşeceğini bekliyoruz.

Serdar İnan/ İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

Bu kararla piyasalar rahatlar

İstikrarın devam edeceğini düşünüyoruz. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasını bekliyorum. Bundan sonraki kritik soru, başbakanın kim olacağı ve AK Parti'nin bundan sonraki süreci. İnşaat istikrara muhtaç bir sektördür. İstikrardaki en ufak bozukluk inşaat sektöründe dalgalanmaya neden oluyor.

Ahmet Güleç/ Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı

Siyasi istikrarın göstergesi

Halkın Cumhurbaşkanı'nı seçmesi demokrasi adına önemli bir adım olacak. Uzun yıllar Başbakanlık yapan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi siyasi istikrarın göstergesi olacak. Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olarak görevine devam etmesi ekonomiyi olumlu etkiler.

Hamit Demir/ Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

İstikrar perçinlenir konut satışları artar

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın görev değişimi gerçekleştirilirse, Türkiye'deki istikrar ve olumlu hava bir kez daha perçinlenmiş olur. Ağır ilerleyen kentsel dönüşüm çalışmaları daha sağlıklı ilerleyecektir. Erdoğan seçilirse faiz oranları düşer ve konut satışlarında hareketlenme olur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)